Általában a nyár derekán elég gyatrán szerepelnek a különféle multis játékok, ugyanis a gémerek inkább a szabadban, mint a gép előtt töltik szabadidejüket, érthetetlen módon. Ezt némiképp ellensúlyozandó indította útjára a DICE a Battlefield 4-hez kapcsolódó Battlefest címre keresztelt programját, aminek keretén belül Battlepackokat és egyedi festéseket kaphatunk a Battlefield 4-hez, sőt, az AMD jóvoltából még videokártyát is nyerhetünk.

A Battlefest ezen a hétvégén, azaz július 12-én veszi kezdetét egy dupla XP-s hétvégével. Ugyanezen a napon startol a Battleshots néven futó nyereményverseny, amiben arra kérik a kedves játékosokat, hogy különféle témákban küldjenek be screenshotokat (ezeket a témákat valószínűleg később meghatározzák). A képet beküldők között minden nap kisorsolnak egy AMD-s videokártyát (hogy pontosan milyet, azt nem írják), egy 50 dollárt érő ajándékkártyát, amit a DICE Store-ban lehet levásárolni, valamint egy Battlefield 4 Premium csomagot arra a platformra, amire akarjuk. Ez a nyereményjáték egészen augusztus 13-ig tart, szóval bőven van idő versenybe szállni. A hivatalos szabályokat itt találjátok.

bf4-battlefest-bfblog.png

A Battleshots eseményen kívül minden héten minden játékos új festéseket is kap. Ezenkívül indul egy közösségi küldetésverseny is, amit ha teljesítünk, kapunk egy arany Battlepack csomagot.  Az első ilyen misszió július 15-én startol, amiben a játékosoknak összesen 15 millió újraélesztést kell végrehajtaniuk. Végül pedig egy videoversenyt is indítottak a DICE-os fiúk, ahova különféle trükkös megmozdulásaikat tölthetik fel a játékosok. Itt három nyertest sorsolnak majd, akik valami hatalmas ajándékcsomagot kapnak a győzelemért.