A DICE bemutatta a Battlefield 1 Spectator Mode-ját. Aki nem tudná: ez teszi lehetővé, hogy a játékosok képeket vagy akár komplett videókat rögzítsenek a játék folyamán. A mód nem lesz benne egyből a programban, azt nem sokkal a megjelenés után egy frissítés keretében kapjuk meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra egyaránt.

Az új elemekkel bővült Spectator Mode-dal bekapcsolódhatunk meccsekbe, és szinte filmrendezők módjára kezelhetjük a kamerát. Követhetünk egy játékost vagy egy járművet, beállítatjuk a kamera mozgását, szögét, vagy szabad módban bejárhatjuk az egész pályát. Állítható továbbá a felvétel sebessége, az érzékenység, a látószög, a látótávolság, és persze, rengeteg filmes szűrőt is alkalmazhatunk.

A DICE a beharangozáshoz készített egy rövid trailert, ami összefoglalja a régi és új funkciókat, ezt láthatjátok fent. Illetve korai hozzáférést biztosította néhány youtubernek, akik bemutatják, hogyan is működik a Battlefield 1 Spectator Mode-ja. A lenti 11 perces videó például a ShadowSix Films csatornáján lelhető fel.