Mivel a Battlefield 1 az első világháborúba visz el minket, vagyis legalább 100 évvel megyünk vissza az időben, a játék fegyverarzenálja is alaposan megöregszik. Búcsút inthetünk az optikáknak, lézeres célzóknak, az éjjelátónak meg a többi, a modern hadviselést „megkönnyítő” eszköznek. Egy M4-es 950 golyót lő ki percenként, egy Lee-Enfield szerencsés esetben 30-at.

Hogy hogyan alkották meg ezeket a fegyvereket a DICE szakijai, arról az alanti videóban mesélnek bővebben. „A Battlefield 1 fegyverarzenálja rendkívül izgalmas számomra” – mondta Lars Gustavsson direktor. „Egy teljesen új világ nyílt meg előttünk. Nem kell többé M16-ost építenünk” – s közben láthatjuk, amint a múlt néhány legendás fegyverét kézbe veszik.

Persze ne számítsunk maximális realizmusra, már csak azért sem, hiszen ez egy Battlefield lesz, nem pedig egy ArmA epizód. Christofer Brandtieng animátor maga ismeri el a videóban, hogy nem akarták újrateremteni a múltat, hanem inkább modern perspektívába szerették volna helyezni azt.