A Battlefield 1 valószínűleg sokszor fog játszani az érzelmeinkkel; a DICE a végre tényleg nem csak a multiplayer mód színvonalával szeretné lenyűgözni a játékosokat, hanem egy, a vetélytársakat is megszégyenítő egyjátékos szekcióval is készül.

A DICE-nak eddig csak ritkán sikerült minőségi egyjátékos kampányt alkotni a Battlefield-hez, de az eddigi prezentációk alapján, ez a Battlefield 1 megjelenésével változni fog. A sorozat új része, végre nem egy lelketlen módon megírt és előadott, közepes történetet fog elmesélni. Az új epizód, az első világégés ihlette, karakterközpontú eseményekkel próbál hatni a játékos érzelmeire, miközben a háború teljesen eltérő csatáinak és jellemeinek bemutatása, egyúttal gondoskodik a játékmenet és a cselekmény változatosságáról is.

A kampánnyal kapcsolatban, bizakodásra adhat okot ez az új videó is, mely postagalambok taktikai értékéről tesz tanúbizonyságot. A világháború folyamán gyakran alkalmazott – olykor kitüntetéssel is megjutalmazott – üzenethordozással megbízott katonagalambok egyikét is irányíthatjuk néhány percig, a Battlefield 1 egyik küldetése során. Azok számára nem ajánlom a videó megtekintését, akik inkább maguk tapasztalnák meg a játék ezen szekcióját.

A postagalambok szárnyalása október 21-én kezdődhet meg, PC, PlayStation 4 és Xbox One platformokon.