A Battlefield 4 játékosainak régi kívánsága már az, hogy éjszakai mérkőzésekkel bővüljön a játék, a következő frissítés pedig pontosan ezt fogja elhozni. A DICE a hivatalos blogján részletezte, hogy a szeptemberben esedékes Night Operations keretében bemutatkozik a Zavod: Graveyard Shift, a Zavod 311 alapjaira építkező új pálya, illetve a játékmenet terén egy rakás olyan változtatás is jön, amelyek az éjszakai küzdelem hihetőbb ábrázolása miatt születtek meg.

A fejlesztők a Night Operationsben hozzányúlnak az aktív és a passzív spottinghoz, új hangrendszert hoznak, amivel elvileg könnyebbé válik hang alapján beazonosítani, honnan jön az ellenség, illetve a fegyverek és a felszerelések frissített külsőt kapnak, hogy jobban nézzenek ki az éj leple alatt -- és mindez csak az éjszakai pályával kapcsolatos módosítások. Ezeken kívül a frissítés megjelenése után javul a csapatok közötti automatikus egyensúlyozás, némileg módosulnak a fegyverek tulajdonságai, valamint további netkód-optimalizáció is lesz.

A DICE azt ígéri, hogy a későbbiekben további részleteket is megosztanak velünk a Night Operations tartalmáról -- addig itt egy kis ízelítő abból, mi vár ránk a Zavod: Graveyard Shift csataterén.