A DICE tegnap este jelentette be, hogy még idén egy újabb ingyenes pálya fog megjelenni a Battlefield 4-hez, ezúttal azonban nem egy teljesen új aréna készül, hanem visszanyúltak egy klasszikushoz, ugyanis a Battlefield 2-ben látott Dragon Valley modernizált változata érkezik. 

A Legacy Operations DLC a modern elvárásoknak megfelelően pofozta ki a pályát, ezzel megkerülve azokat a limitációkat, amiket a 2005-ös technológia tett kötelezővé. A pályát ugyanis annak idején az alacsonyabb látótávolság köré építette fel a csapat, de mivel ez ma már nem tényező, valamit tenni kellett, így egyrészt megemelték az egyes pontok közötti magasságkülönbséget, másrészt pedig egy dinamikus felhőréteget hoztak. Más változást nem említettek, és külön kiemelték, hogy a rombolható és javítható hidak rendszere megmaradt, mivel ez egy fontos taktikai elem ezen, a járműveknek nagy szerepet adó arénában.

A Battlefield 4 Legacy Operations kizárólag PC, PS4 és Xbox One platformra fog megjelenni, vagyis kimarad az előző generáció. A DICE közlése szerint azért döntöttek így, mert a játék határait akarták feszegetni azzal, hogy elhozzák a Battlefield 4 eddigi legnagyobb pályáját, ehhez pedig már kevés az Xbox 360 és a PS3. Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen el is hanyagolják a régi gépeket, a kritikus frissítések ugyanúgy érkezni fognak -- az év végén lesz is egy nagyobb patch. A Battlefield 4 Legacy Operations DLC és a Holiday Update két külön letöltés, de még egyik sem kapott pontos megjelenési dátumot.