A Hank and Jed Movie Pictures már régóta ismert csatorna a YouTube-on, többek közt nekik köszönhetjük a fantasztikus Battlefield Friends sorozatot is. Ez a széria négy Battlefield játékos szemszögén keresztül rendkívül precízen és hihetetlen humorral tálalva mutatja be nekünk a Battlefield játékok legáltalánosabb jeleneteit, mint például amikor valaki elsőnek vezet helikoptert, a mellette ülők pedig nem győznek kiugrani a gépből, vagy amikor felszedjük a USAS-12 automata sörétespuskát, amitől aztán úgy érezzük, hogy akár még a napot is eltüntethetjük az égről. 

Ezek a pár perces remek kisfilmek nagyon népszerűvé tették a készítőket. Olyannyira, hogy még a DICE csapatában is akadtak emberek, akik hősként tekintettek a szórakoztatásból élő Battlefield barátokra. Ezért aztán úgy döntöttek, hogy felkérik őket, csatlakozzanak a Battlefield 4 munkálataihoz is: adják hangjukat a készülő negyedik részhez. Elsőként a "Noob" (Brent Triplett) hangját ismerhettük fel, amint a multiplayer trailerben "Levolutioooont!" üvöltve leszáguld egy ATV-vel a sanghaji felhőkarcoló tetejéről, motorjával pedig telibe talál egy helikoptert. A videót megtekintők közt azonnal akadtak páran, akik felismerték jellegzetes hangját.

brenttryplett.jpgBrent Triplett, a "Noob"

Egy nappal a játék megjelenése után már jöttek is a további hozzászólások, hogy felismerni vélték a "Medic" (Nate Panning) és az "Engineer" (Jon Etheridge) hangját is. Ezután a Hank and Jed csapata bevallotta, hogy valóban részt vettek a Battlefield 4 munkálataiban. És hogyan kerültek a képbe? Nos, Viktor Israelsson, a DICE narrációért felelős tervezője egyszerűen írt nekik egy e-mailt, ők pedig örömmel elfogadták a meghívást. A Battlefield Friends egyébként tényleg rendkívül szórakoztató kis sorozat, ami egyelőre szünetet tart, viszont érdemes megnézni a készítők egyéb munkáit is. Ezenkívül egyéb Battlefield titokról is rebesgetnek internetszerte, mint például az óriás Megalodonról, ami a Pacific Storm pálya tengereiben él. Hogy erről mi a Noob véleménye? Nos, íme!