Az E3-hoz közeledve természetes módon egyre több és több pletyka jelenik meg a várva várt játékokkal kapcsolatban, s habár ezekről általában rövid úton kiderül, hogy hamisak, van jó pár olyan, amely valós információkat közöl. Ilyen lehet például a Modern Warfare 3-ról tegnap felröppent pletyka, amely szerint a folytatásban nagy csatatereket és rombolható környezetet kapunk.

Az informátor szerint a történet nem sokkal a második rész fináléja után veszi fel a fonalat, s egy krízisben lévő világ képe fogad minket. Mint tudjuk, Amerikát az előző játékban megtámadták az oroszok, akik gyors előrenyomulással sorban foglalták el a városokat, halomra lőve a népességet, sőt a csata egy bizonyos pontján még egy atombomba is elsütésre került, ezen körülmények együttese, s az, hogy más országok is belefolyhatnak a konfliktusba pedig magában hordozza egy esetleges harmadik világháború kitörésének lehetőségét.

A történet nagy valószínűséggel John "Soap" MacTavish és John Price körül forog majd, akik a harmadik részben a Battlefield-széria által inspirált óriási, városi környezetben helyet kapott csatatereken harcolnak majd, ahol a különböző felszerelések használatával nem csak az ellenséges erők sorai közt végezhetünk pusztítást, hanem az infrastruktúrában is, vagyis végre a Call of Duty-szériában is lesz rombolható környezet.

Az Activision még nem reagált a pletykára, de ha figyelembe vesszük a Battlefield 3-ből eddig látott igencsak impresszív részleteket, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a szorosabb verseny érdekében az Infinity Ward, a Sledgehammer Games és a Raven Software triója valami hasonló játékot fog készíteni, ami önmagában nem olyan nagy probléma, csak éppen szembe megy Eric Hirshberg tegnapi ígéretével, miszerint egy kreatív CoD-ot kapunk.