Nyakunkon a Battlefield 1, most mi mégis inkább a múltba révedünk, és megosztunk veletek pár érdekes, és talán kevésbé ismert információt a korábbi epizódokról. Egész pontosan kereken 30 érdekességet szedtünk össze erről a 14 éves sorozatról.

Tudtad, hogy…

… a sorozat a Battlefield 1-gyel, a csak Koreában megjelent Battlefield Online-nal és a Battlefield Play4Free-vel együtt 15 játékot tartalmaz?

… eddig összesen 25 nagyobb kiegészítő küldetéscsomag jelent meg a sorozatban? A legtöbb a Battlefield 4-hez jött ki, ez 9 nagy DLC-vel bír.

… a Battlefield széria epizódjainak számozása sosem volt pontos? A Battlefield 2 valójában a harmadik játék, a Battlefield 3 a tizenkettedik, a Battlefield 4 a tizenharmadik, a Battlefield 1 pedig a tizenötödik játék a sorozatban.

all-battlefield-games.jpg

… bár sokszor hivatkozunk rá második világháborús játéksorozatként, valójában már a második program, a Battlefield Vietnam sem játszódott abban az időszakban? A sorozat csak a 2009-es Battlefield 1943-mal vitt minket vissza a második világégés idejébe, hét évvel a Battlefield 1942 megjelenése után.

… a DICE azzal, hogy a modern csatatérre helyezte át a 2005-ös Battlefield 2-t, két évvel megelőzte a konkurenciát? A Call of Duty 4: Modern Warfare csak 2007-ben jelent meg.

… a Battlefield sorozat már 2006-ban a távoli jövőbe látogatott a Battlefield 2142-vel? Ugyanezt a Call of Duty-széria csak most, 2016-ban teszi meg az Infinite Warfare-ral.

… a Battlefield: Bad Company és a Battlefield 1943 csak PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra jelent meg, de PC-re sosem?

… egészen a Battlefield: Bad Company 2-ig nem volt olyan Battlefield, ami PC-re és konzolra egyaránt megjelent?

… a DICE teljes neve EA Digital Illusions CE AB?

… a Battlefieldek korábban a Refractor motor 1-es és 2-es változatát használták? Ezt a Refraction Games fejlesztette ki a Codename Eagle című FPS játékukhoz, ami egy olyan alternatív valóságban játszódott, ahol az első világháború sosem történt meg. A DICE felvásárolta a Refractiont 2000-ben.

… a Frostbite 1.0 a Bad Companyban debütált?

… a Battlefield Vietnamot 35 ember készítette el 11 hónap alatt?

… a Battlefield 2 fájljai között fellelhetők olyan állományok, amik a Vietnam feltextúrázott épületeit tartalmazzák?

… a BF2-ben rengeteg lepottyanó elemet terveztek, például a sisakokat le lehetett volna lőni a katonák fejéről? Ám nem tudták elkészíteni ezeket az elemeket, egyedül a US sisakokat fejezték be.

… a Battlefield 3, a Battlefield 4 és a Final Stand DLC rengeteg utalást tartalmaz a Battlefield 2142-re?

… a 2142-ben rengeteg reklám van? Pepsi és Intel reklámok is feltűnnek, ráadásul az IP követésnek hála minden országban más és más hirdetés jelent meg.

… a Battefield 3-at olyan filmek és sorozatok ihlették, mint a Gyilkos megszállás, A bombák földjén és A sólyom végveszélyben?

battlefield-3-balck-hawk-down.jpg

… a 2011-ben megjelent Battlefield 3 története azért játszódott 2014-ben, mert a készítők el akarták kerülni a politizálást?

… a BF3 borítóján ugyanaz a Dennis Lennartsson látható, aki a Bad Company borítójához is modellt állt?

… nem csak a Battlefield 1, de a harmadik rész trailere is igen népszerű volt? 12 perc alatt 800 ezer like-ot gyűjtött a Facebookon.

… bár a tartalma miatt illegális volt adni vagy venni Iránban, a lakosság körében rendkívül népszerű volt a Battlefield 3?

… a Battlefield 4 az első a sorozatban, amiben van igazán véres jelenet?

… a BF4 a második játék a szériában, ami két idősíkban (2014 és 2020) játszódik? Az első a Bad Company 2 volt, ami 1944-ben és a huszonegyedik században játszódott.

… a Battlefield 2: Modern Combatot eredendően csak többjátékos programnak tervezték, de a DICE végül hozzárakott egy egyjátékos kampányt is?

… a Modern Combatból szerettek volna egy PSP-s változatot, de sosem készült el?

… a Modern Combat volt az első Battlefield, ami nem a Refractor motort használta? Ugyanakkor még nem a Frostbite, hanem a Call of Duty: Finest Hourt is meghajtó RenderWare dübörgött alatta. Ez az egyetlen epizód, ami ezzel a motorral futott.

… a Bad Company az egyetlen játék a sorozatban, amiben eredetileg nem szerepelt a Conquest multiplayer mód? A DICE azért hagyta ki, mert előtérbe akarta helyezni az új Gold Rush módot. A Conquest később egy ingyenes frissítés keretében került bele.

… a Bad Company történetét a Sivatagi cápák című film ihlette?

… a Battlefield: Bad Company 2 alatt több utalást is találhatunk a  Call of Duty: Modern Warfare 2 Cliffhanger című kampányküldetésére?

… a Battlefield: Hardline eleddig az első és egyetlen játék a sorozatban, amiben nem katonát alakítunk és nincs benne katonai konfliktus?

… a Hardline az első olyan játék a szériában, amiben a főhős beszél a kampány alatt? Addig egyedül a BF4-ben hallhattunk egy rövid szitkozódást a főszereplőtől.

… a Battlefield 1-ben a szám az első világháborúra utal?

… a BF1 trailerét öt nap alatt 25 millióan nézték meg? 1 millió néző szavazott rá tetszéssel, és a szavazók közül mindössze 24 ezer néző nyomott a „nem tetszik” gombra.