Mondhatjátok persze, leállították Japánban, mi történt? Nos, nem ez a helyzet. Az egész világon befejeződik a gyártása, a boltok, áruházak még kiszórják a meglévő készleteket, aztán örökre eltűnik a nagysikert aratott játékgép. Mostantól pedig csak a 2DS-t, a New Nintendo 3DS XL-t és a New Nintendo 2DS XL-t lehet majd megvenni, aminek létére Reggie Fils-Aim adott magyarázatot:

"A 2DS egy belépőszintű játékgép az egészen kicsiknek, a négy-öt éveseknek, akik éppen csak kezdik felfedezni a játék világát. Szeretnének Pokémonozni, Mario Kartozni és Mariozni. Aztán ott van a 3DS XL, ami egy remek kis konzol, minden szükséges funkcióval, igazi minőségi termék. De nagyon sokszor kérdezték tőlünk, hogy a kettő között miért nincs valami? Hát ezért fejlesztettük ki."

h2x1genericn3dsimage1280w.jpg

Arra persze nem kell számítani, hogy a nagy N előbb-utóbb úgy dönt, hogy kukába dobja az egész termékvonalat, hiszen a 3DS sorozat a gyártó egyik legsikeresebb produktuma, amiből a cég a mai napig több tízmilliót értékesített, nem beszélve a melléje eladott játékok óriási számáról.