Resident Evil 6 Koncepciórajzok, mûvészi munkákVégre megtörtént, amit évek óta pletykálnak: A Capcom hivatalosan is bejelentette a Resident Evil 6-ot. A játék története tíz évvel játszódik a Raccoon City incidens után, mikor is Chris Redfield és Leon S. Kennedy a világ különböző pontjain igyekeznek megállítani a T-vírus terjedését -- bizony, visszatérnek a szeretett zombik! Leonnak egy amerikai kisváros 70 ezer élőhalottjával kell felvennie a harcot, míg Chris Kínába utazik, hogy elejét vegye egy terroristafenyegetésnek. Az alant látható trailer kissé zavarosan ugyan, de mást is elárul a sztoriról, például, hogy a T-vírus mellett minden bizonnyal a G-vírus és az uroboros is visszatér, az elnök megfertőződik, illetve Ashley-vel is összefuthatunk.

A Capcomnál ígértek kooperatív és egyjátékos módot, a felvételeken pedig látszik, hogy a korábbi, "vissza a gyökerekhez" pletykák kamunak bizonyultak, lévén ez is egy TPS akciójáték lesz. A grafika mindenesetre döbbenetes fejlődésen ment keresztül, a még mindig jól kinéző Resident Evil 5-höz képest is ég és föld a különbség.


Jó hír, hogy a japánok a PC-s közönségről sem feledkeztek meg. Míg Xbox 360-ra és PS3-ra már idén novemberben kiadják a játékot, addig mi, számítógépes játékosok még egy kicsit várunk a portolásra, mely viszont hivatalosan is be lett jelentve, s ha csak annyira dolgozzák ki, mint a remek ötödik rész esetében, már elégedettek leszünk.

"A csapat elképzelése az volt, hogy hogy magával ragadó történetet, izgalmas egyjátékos és kooperatív akciót alkosson, megerősítve az állandó horrorral. Ezt a fúziót dramatikus horrornak neveztük el, és meg vagyunk győződve róla, hogy a régi rajongóknak épp úgy tetszeni fog, mint az újaknak." -- mondta Kobajasi Hirojuki producer.

Hogy igaza lesz-e, még elválik. Annyi biztos, hogy a játékot várjuk, mert bár a sorozat már évek óta inkább az akció felé tolódott, valljuk be, jól csinálta, amit csinált.

Resident Evil 6 Koncepciórajzok, mûvészi munkák