Aki felsőkategóriás gamer székre vágyik, az a Noblechairs kínálatából bátran szemezgethet, hiszen a gyártó három modellje, az EPIC, az ICON és a HERO egyaránt magas színvonalat képviselnek. Erről pedig most mi magunk is megbizonyosodhattunk, érkezett hozzánk ugyanis egy-egy Black Edition mindhárom változatból, és ha már így alakult, ki is próbáltuk őket. Tapasztalataitainkat az alábbiakban olvashatjátok.

Noblechairs EPIC Black Edition

Miután a Nooblechairs ellátott minket minden földi jóval (de legalábbis ülőalkalmatosságokkal), rávetettük magunkat a szerkezetekre, aminek hála nálam az EPIC Black Edition verzió kötött ki. Bevallom, nagy elvárásaim nincsenek a gamer székek kapcsán, a már évek óta állandó használatban lévő, egyharmad áron kapható Nitro Concepts C80-am tökéletesen megfelelt mind a nyári hőségben, mind a téli hidegben, így kíváncsi voltam, mit kínál egy 150-160 ezer forintos eszköz. Bár SteelSaint szerelte össze a székeket, az biztos, hogy lényegében nagy kézügyesség nem kell az összerakásukhoz, bárki megküzdhet velük, viszont nem árt egy kis segítség egy plusz fő személyében, aki megkönnyíti a dolgot. Maga a szék egyébként létezik teljesen vegán jelzésű változatban is, aminél bőrhatású külső a vásárló jussa, csak éppen valódi bőr használata nélkül.

gagc-039-pdp1.jpg

Ha az ilyen apróságokon túllépünk, marad az általános használat és az élmény. A 120 kilóig ajánlott EPIC Black Edition komfortos, kellemes tapintású, méretes gamer szék, ami általánosságban jó társ lehet a mindennapokban, akár munkához és játékhoz is. Látványra egyszerű, de mutatós kialakítása megragadja a szemet, két extra párnával biztosítja a kényelmet, görgős kerekeivel pedig a könnyed közlekedést. Ára ugyan a felsőbb kategóriában található (350 euró), avagy 100 000 forint felett keressük a boltokban, viszont egyértelmű a minőség is a márka „megfizetése” mellett. Ebből kiindulva, aki mélyebben a pénztárcájába nyúlhat, az bátran ruházzon be rá, aki pedig annyira nincs eleresztve, az egyébként is az alacsonyabb kategóriát fogja átnézni, ahol szintén találni kiemelkedő termékeket.

Böjti

Noblechairs ICON Black Edition

Bevallom, eddig nem igazán volt szerencsém komolyabb gamer ülőalkalmatosságokhoz, épp ezért hatalmas érdeklődéssel nézegettem a hozzánk befutó Noblechairs Black Edition székeket, melyek árazásuk alapján egyértelműen a legfelsőbb kategóriát célozták meg. A matt fekete, első pillantásra is tiszteletet parancsoló székek masszív dobozokban érkeznek, az összeszerelési útmutató pedig már rögtön a legelején közli velünk, hogy az összeszerelésükhöz minimum két ember ajánlott, de ez ne riasszon meg senkit. Saját tapasztalataim alapján egyedül is kényelmesen össze lehet őket szerelni (még akár olyan csekély kézügyességgel is, mint az enyém), egyedül a háttámla beállításánál jöhet jól a segítség, azt ugyanis egyedül nagyon macerás a helyén tartani.

gagc-087-pdp1.jpg

A székek közül én az ICON Black Editiont tesztelhettem, mely lényegében a gyártó egyező nevű gamer székének egy minden tekintetben feljavított változata. A karfákat például kicsit átalakították és tökéletesítették, a fém alkatrészeket rozsdamentes acélból alakították ki, borításként pedig egy érdekes, Németországban gyártott hibrid anyagot használtak, melynek hála akár hosszú órákig is elüldögélhetünk a székben mindenfajta kényelmetlenség nélkül. Az ICON Black Edition összesen 150 kilóig bírja a terhelést, a mozgásról pedig öt darab, egyenként 60 mm-es görgő gondoskodik.

Mindent összevetve az ICON Black Edition tényleg egy felsőkategóriás szék, ami masszív, minőségi, ezek mellett pedig teljes mértékben kényelmes is. Amennyiben gamer széket keresünk magunknak, és meg is tudjuk fizetni (az ICON Black Edition ára 370 euró, hazánkban 130-160 ezer forint körül alakul), akkor mindenképp érdemes lehet a Noblechairs üdvöskéjét is számításba venni.

SteelSaint

Noblechairs HERO Black Edition

Alattomos dolog ez a gamer szék, alapjáraton ugyanis nem feltétlenül fordul meg az ember fejében, hogy beruházzon egyre - jó lesz az a sima irodai is, mondják sokan. De aztán belehuppan az ember egy ilyenbe, és rögtön átértékeli magában a dolgokat. Az egészség ráadásul nem játék, úgyhogy ha sokat ülünk a gép előtt - akár szórakozás, akár munka miatt -, akkor igenis érdemes odafigyelni arra, hogy minőségi ülőalkalmatosságból tegyük ezt. A Noblechair felhozatalából pedig a HERO termékvonal képviseli a legmagasabb színvonalat - és meg kell hagyni, érződik is rajta.

gagc-113-pdp6.jpg

A HERO - melyből szintén a Black Edition jutott el hozzánk - nemcsak az anyaghasználat terén élenjáró az acélszerkezettel, a választható bőr vagy műbőr borítással, a memóriahabos megoldásokkal, valamint a mellékelt velúr fej- és deréktámaszokkal, hanem méretben is, ez ugyanis a Noblechairs eddigi legnagyobb széke. Ez egyrészről extra kényelmet jelent, hiszen szinte körülölel bennünket, így hosszú távon sem okozott kellemetlenséget a használata, főleg úgy, hogy maga a háttámlaszerkezet is állítható. Másrészt pedig akár kisebb pihenésekre is alkalmas, hiszen szinte teljes vízszintbe állítható (155 fok dőlés érhető el legfeljebb), ami például filmezésnél is elég jól jön. A testreszabhatóság a kartámaszokon is tetten érhető, hiszen ezeknek nemcsak a magassága állítható külön-külön, hanem a dőlésük és a felületük elhelyezkedése is.

A Noblechairs HERO megkéri a minőség és a kényelem árát, hiszen a csúcsszéria modelljei 400 eurónál, átszámítva nagyjából 140 ezer forintnál kezdődnek. Aki azonban a legjobbra vágyik, és meg is engedheti magának, az biztosan nem fog csalódni ebben a változatban sem.

drag