A legtöbb játékos minden bizonnyal egy teljes értékű folytatást várt az Eidostól és a Square Enixtől, mikor elkezdték reklámozni a Deus Ex: The Fallt, így kissé csalódásnak hathat az a tény, hogy a játék valójában egy mellékhajtás, mely okostelefonokra és táblagépekre jelenik meg. A látszat azonban ne tévesszen meg, ugyanis egy nagyon komoly kis programnak nézünk elébe, mely tovább mélyíti a Deus Ex-univerzumot.

A történet szerint 2027-et írunk, a tudomány pedig a virágkorát éli; az emberi test gépekkel történő továbbfejlesztése minden eddiginél nagyobb méreteket öltött, ám a nagy fejlődés közben a hatalom kicsúszott a kormányok kezéből, s az óriáscégek vették át az irányítást, amelyek  monopóliumot építettek ki azokra a gyógyszerekre, melyek a felfejlesztett emberek életben maradásához elengedhetetlenül szükségesek.

Ebben a világban kell helytállnia hősünknek, Ben Saxonnak (egykori SAS-zsoldos), aki szintén fejlesztések egész során esett át, s most ki van szolgáltatva a gyógyszereket visszatartó cégeknek, ráadásul a munkaadója, a bárki számára magánhadsereget biztosító Tyrants is elárulta. A versenyfutás tehát megkezdődik, hogy utánajárjunk a gyógyszerek mögött álló összeesküvésnek, különben nemcsak mi magunk, hanem az összes hasonló helyzetben lévő embernek befellegezett.

A Deus Ex: The Icarus Effect című könyv eseményeit közvetlenül követő játék a fejlesztők ígérete szerint teljes értékű élményt fog kínálni, tehát olyan odafigyeléssel készítik, mint bármilyen más dobozos programot -- a fejlesztést a Square Enix európai, mobilfejlesztésre szakosodott cége végzi az Eidos Montreal (Deus Ex: Human Revolution) és az N-Fusion közreműködésével. A premier idén nyáron lesz, az árcédulán pedig 7 dollár szerepel majd. 

Deus Ex: The Fall -- Megjelenés: 2013 Q2 -- Gépigény: nem készült PC-s verzió