A Samsung Galaxy S10e, S10, S10+ és S10 5G mellett láthattuk a Galaxy Fold készüléket is, de a telefonok mellett egy sor kiegészítőt is megnéztünk: a Galaxy Buds vezeték nélküli fülhallgatót, illetve a Galaxy Fit e, Fit, és Sport okosórákat is.

A Galaxy S10 család

Az S10-es széria különböző tagjai más-más felszereltséggel érkeznek, de ami közös bennük (egyebek mellett), az az új AMOLED Infinity-O névre keresztelt kijelző. A Galaxy 9-hez hasonlóan az AMOLED a készülék oldalát is beteríti, és most először az előlapi kamera is a képernyő részévé vált. Búcsút inthetünk a kameraszigetnek, és bár a kivágás nyilvánvaló okok miatt megmarad, nagyobb felületet használhatunk.

galaxy-s10combo.jpg

Akad még érdekesség a kamerán túl is, a HDR10+ tanúsítvánnyal rendelkező kijelző mögé ugyanis ultrahangos ujjlenyomat-olvasót is szereltek. Most már nem kell tehát keresgélni a készülék hátulján, egészen egyszerűen, csupán a kijelző alsó felének megérintésével oldhatjuk fel készülékünket (az S10e esetében a bekapcsológombba integrálva érkezik a funkció).

Ezen felül vezeték nélküli töltőként is használhatjuk az S10-esünket, így könnyedén feltölthető akár a most bemutatkozott Galaxy Buds, akár az okosórák bármelyike, vagy egyéb kompatibilis eszköz is. Ennek - és a számos egyéb funkciónak - természetesen megkérik az árát: a Galaxy S10, Galaxy S10+ és Galaxy S10e, 309.990, 344.990, illetve 257.990 forintos ajánlott fogyasztói áron kerülnek március 8-tól a boltokba.

galaxy-tablazat.png

A Galaxy Fold

A készülék a vállalat első, 7,3 colos Dinamikus AMOLED Infinity Flex kijelzőjével érkezik, amely kihajtva és összehajtva is egy kompakt, teljes kijelzős készülék. Kihajtva tablet, összecsukva telefon, előbbi egy 7.3” QXGA+ Dinamikus AMOLED (4.2:3), míg utóbbi egy 4.6” HD+ Super AMOLED (21:9) felületet jelent. És persze egyik sem maradhat kamera nélkül, a Galaxy Fold kamerarendszere már-már a pókokéval vetekszik: összesen hat lencséből áll, három a készülék hátoldalán, kettő belül, egy pedig a fedőlapon található.

Mindezt egy egyelőre még ismeretlen 7nm-es processzor hajtja meg, 12GB RAM (LPDDR4x) és 512GB (UFS3.0) bővíthető tárhely kíséretében. Naftát a 4250 mAh-s dupla elrendezésű akkumulátorok biztosítják - hogy egész pontosan meddig, azt majd a tesztekből megtudjuk, ha egyszer megjelenik. De nem árt majd felkészülni, hiszen az egészen döbbenetes készülék mellé hasonló árfekvés is jár: a 2000 eurós (cirka 630 ezer forint + ÁFA) Galaxy Fold LTE és 5G készülékek világszinten limitált mennyiségben kerülnek forgalomba, Magyarországon a bejelentéskor még nem lesznek elérhetőek. 

samsung-galaxy-fold6.jpg