A szerdai hivatalos bemutatót követően csütörtökön Magyarországon is bemutatkozott a Samsung legújabb telefoncsaládja, a Galaxy Note10 és a Galaxy Note10+, melyek - nevükhöz híven - a korábbi szériák stylusos megoldását viszik tovább.

note-10-2.jpg

A két változat között a fő különbséget a méretben találjuk, hiszen amíg a Note 10 modell 6.3 hüvelykes kijelzővel és 2280x1080-as felbontással érkezik, addig a Note 10+ esetében 6.8 hüvelykkel és 3040x1440 pixellel kalkulálhatunk. De nem ez az egyetlen differencia, utóbbi modellben ugyanis 8 helyett 12 gigabájt RAM-ot találunk, illetve a 256 giga tárhely helyett kérhetünk 512-t is. Mint ahogy az akkumulátor is nagyobb kapacitású a Note 10+ modellben, 3500 mAh helyett 4300 mAh.

note-10-5.jpg

A funkcionalitás tekintetében több újdonságra is számíthatunk. Ami például a jegyzetelést illeti: most már sokkal egyszerűbb és intuitívabb módon digitalizálhatjuk kézírásunkat, ami nagy segítség lesz azoknak, akik sokat használják ezt a funkciót. A stylust emellett akár a levegőben, egyfajta "varázspálcaként" is használhatjuk majd például videókészítés közben, ami kellemes kényelmi funkció. És ha már videók: immáron portré-jellegű "élő fókuszos" filter is van, amivel elmoshatjuk a hátteret - alighanem népszerű felvételi mód lesz ott, ahol az embereké a főszerep. A kényelmi lehetőségek közül ki kell még emelni az áttetszővé tehető jegyzeteket (ha például videónézés közben jegyzetelnénk) és a testreszabható gesture-okat, de bővült a képrenyőrögzítő is, amely immáron az alkalmazások és a mikrofon hangját, valamint a kamera képét és a tollvonásokat is felveszi.

note-10-3.jpg

A bemutatóeseményen komoly hangsúlyt kapott a DeX, mellyel egy másodlagos kijelzőn lényegében PC-ként funkcionál telefonunk, videószerkesztővel vagy éppen távoli asztal eléréssel. Újdonságként pedig immáron nemcsak monitorokhoz tudjuk csatlakoztatni ilyen módon telefonunkat, hanem laptopokhoz is, így azok is ki tudják használni ezt a funkciót, akik csupán egy hordozható masinával rendelkeznek.

note-10-1.jpg

A két új készülék augusztus 23-tól lesz kapható Magyarországon: a Note 10 ára 330 ezer forint lesz, míg a Note 10+ 256 gigabájtos verziójáért 380 ezer forintot, a kétszer ekkora tárhellyel rendelkező változatért pedig 415 ezer forintot kérnek majd el a kasszánál.

note-10-4.jpg