A Xiaomi 2014-ben mutatta be a középkategóriába tartozó Redmi Note nevet kapott termékcsaládjának első tagját. A gyártó a kiemelkedő ár/érték arány kettősét vette figyelembe az okostelefonok tervezésekor, ami bőségesen kifizetődött: a sorozat a vállalat legnépszerűbb terméke lett, mai napig már több, mint 200 millió készüléket értékesített belőle a Xiaomi. A mai napon bemutatkozott a Redmi Note 10 széria, ami négy készüléket (Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10 S, Redmi Note 10 és 10 5G) foglal magában. Lássuk, hogy mit tudnak!

Természetesen a legtöbbet tudó készülék a Pro verzió, de kijelenthetjük, hogy mindegyik okostelefon megéri az árát, ami ezúttal sem szállt el: a plafon 330 dollárnál állt meg, ami mai árfolyamon nagyjából 100 ezer forintot jelent, ami valljuk be, abszolút jó, különösen a versenytársak áraihoz viszonyítva.

A Redmi Note 10 Pro legnagyobb újítása a 108 MP-es kamera és a 120 Hz képfrissítéssel rendelkező, AMOLED DotDsiplay, és az ARC ujjlenyomat-olvasó. A telefon lelke egy Snapdragon 732G CPU, melyhez 64/6, 128/6 és 128/8 tárhely és RAM variációk állnak rendelkezésre. Nem hiányozhat a dual Nano-SIM, a mikro-SD és a 3,5 jack-kimenet sem, és ugyanígy rendelkezésre áll az infra, az NFC, a dual-hangszóró és a 33 Wattos gyorstöltés is, mely pillanatok alatt feltölti az 5020 mAh-s akkumulátort. A Redmi Note 10 Pro legnagyobb tudású variánsa kerül 330 dollárba.

Tudás szempontjából a következő készülék a Redmi Note 10S és a sima Redmi Note 10. Ezek 6,43 hüvelykes AMOLED DotDisplay kijelzővel rendelkeznek. Előbbibe egy Mediatek processzor került, amely a hivatalos álláspont szerint jobb a játékok futtatásához, utóbbiban egy Snapdragon 678 CPU lapul. További különbség a Prohoz képest a kamerában mutatkozik meg, hiszen ezek a készülékek egy 64/8/2/2 MP-es (széles/ultraszéles/makro/mélység), négy kamerából álló rendszerrel rendelkeznek, egyébként minden másban a Pro képességeit kapták meg, a 120 Hz-es kijelző, illetve a sima Note 10-nél a kisebb RAM kivételével.

A kakkuktojás a Redmi 10 5G, mely a közép-alsókategória képviselőjeként próbálja megfogni a vásárlókat. Ahogy a neve is mutatja, ez egy 5G-képes telefon, melyben egy Mediatek Dimensity 700 lapka látja el a központi feladatokat. FHD+ kijelző, 48 MP-es kamera, oldalsó ujjlenyomat-olvasó, 18 Wattos vezetékes gyorstöltés, illetve 64/4, 128/4, 128/6 GB háttértár és RAM a tartozik a telefon főbb tulajdonságai közé. A Redmi 10 5G-t már 200 dollárért meg lehet venni, amivel valószínűleg letarolja az 5G-képes telefonok piacát.

Látható, hogy a Xiaomi ismét kitett magáért, a Redmi Note brand új készülékei pedig hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a Xiaomi év végére ismét előrelépjen egy helyet a gyártók globális ranglétráján.