Az AGON by AOC leleplezte a 68,58 cm-es (27 hüvelykes) AGON PRO AG274QZM-et, ami egy rendkívül gyors, QHD felbontással és lélegzetelállító MiniLED IPS-panellel rendelkező 240 Hz-es gaming monitor. 576 dimming zónával rendelkező MiniLED háttérvilágításának köszönhetően az AG274QZM gyönyörűen passzol az IPS panel által biztosított markáns és színhű látványhoz. Emellett VESA DisplayHDR 1000 tanúsítvánnyal és 1200 nites csúcsfényerővel rendelkezik, valamint 1 ms GtG válaszidővel.

agon274.jpg

A beépített kábelrendezővel rendelkező állvány állítható magasságú, dönthető, elfordítható és forgatható, a háromoldalon keret nélküli, 27 hüvelykes IPS panel pedig 1,07 milliárd színt képes megjeleníteni, QHD felbontással (2560x1440) és 240 Hz-es frissítési rátával. Ez a sokoldalú monitor USB-C csatlakozást biztosít, és 65 wattos tápellátásával laptopok töltésére és tápellátásának biztosítására is alkalmas. Négycsatlakozós USB 3.2 központjának köszönhetően a monitor dokkolóállomásként is használható, amelybe billentyűzethez, egérhez hasonló további perifériás eszközöket csatlakoztathat. A beépített KVM-kapcsoló lehetővé teszi a két forrás (például egy gaming számítógép és egy munka- vagy streamer számítógép) közötti váltást úgy, hogy a két eszközt egyetlen egérrel és billentyűzettel irányítja.

agon2741.jpg

A monitor hátlapján található, az AGON by AOC monitorok további darabjaival szinkronizálható Light FX RGB fények segítségével saját asztali elrendezésünk stílusához igazítható színvilága. A mellékelt QuickSwitch-vezérlővel az OSD-beállítások módosítása is gyerekjáték, ám a beállítások a joystick és a G-Menu szoftver segítségével is vezérelhetők.

Az AGON PRO AG274QZM monitor 2022 júniusától lesz kapható 1299.90 eurós ajánlott fogyasztói áron.