Ha van olyan játék, aminek bukására nincs magyarázat, az a 2003-as Beyond Good & Evil, Michel Ancelnek, a Rayman kitalálójának zseniális programja. Nem elég, hogy a kritikusok imádták, de évek óta ment a reklámkampány, és az összes akkori, nagyobb platformra kiadták a játékot. Ennek ellenére a kutya se vette meg, aminek az lett a vége, hogy Ancel álmai egy trilógiáról szertefoszlani látszottak.

Aztán 2007-ben a Ubisoft úgy döntött, hogy ad még egy esélyt a fotós Jade kalandjának, így megesett a bejelentés egy rövid kis teaser-videó prezentálásával. Azt követően semmi hivatalos nem került ki a franciák kezéből, csupán egy kiszivárgott játékmenet-felvétel tartotta a rajongókban a lelket.

Aztán jött az újabb sok: a Ubisoft egyik fejese, Laurent Detoc közölte, hogy bár van valamennyi terv a játékkal kapcsolatban, nem biztos, hogy lesz is belőle valami, mert annak idején nagyon rosszul szerepelt. Ennyi rossz hír után viszont úgy tűnik, van fény az alagút végén, és a játék meg fog jelenni valamikor. Geoffroy Sardin Ubisoft főnök ugyanis bejelentette, hogy bár a fejlesztést tavaly talonba tették, a játék készül. Ez azt jelenti, hogy minden tűzzel szemben Ancel végül rá tudott telepedni az Ubisoft vezérkarára, és tényleg elkészíti a folytatást. Információk viszont még mindig nincsenek.