A videojáték-újságírás egyik legkorábbi zsengéje az 1981-ben alapított Computer and Video Games magazin, ami a nyomtatott formát elhagyva egy ideje már online weblapként üzemel. A hírekben és cikkekben még mindig erős lap viszont, úgy néz ki, szembe néz a végzetével, ugyanis a kiadásáért felelős Future már nem látja értelmét fenntartani a CVG-ként emlegetett publikációt.

Bár a péntek délutáni hírek még biztos bezárásról szóltak, a Future azóta kapcsolatba lépett a cikkcunamit elindító Kotakuval, hogy tisztázzák: a CVG bezárása még nincs kőbe vésve, a kiadónál folyamatosan keresik a megoldást arra, hogyan lehetne megmenteni a minden bizonnyal veszteséget termelő online újságot. Szóval még van némi remény.


A Computer and Video Games első száma 1981-ben jelent meg, a magazin pedig 2004-ig volt kapható az újságosoknál, míg végül az egész szerkesztőség átállt az 1999-ben indított online felületre. A CVG egyébként nemcsak a játékvilág iránt érdeklődő olvasóknak fontos portál, de az iparra is kihatással van: hozzájuk fűződik ugyanis az igen elismert Golden Joystick-díj.

CVG
Isten veled, CVG! (forrás: Kotaku)