A 2011-ben megjelent Binding of Isaac egy igazi meglepetésjáték volt, amely mind a mai napig népszerű, hála többek között annak is, hogy azóta számos platformon talált gazdára. Az újabb lökést a játéknak a Nicalis által jegyzett, tavaly novemberben megjelent Rebirth verzió adta, amely már elhagyta a Flash motort és az egeres irányítást, így megnyitotta az utat a konzolos verziók előtt.

A Binding of Isaac: Rebirth elsők között a Sony platformjaira érkezett meg, PlayStation 4-re és PS Vitára, azzal az ígérettel, hogy a többi konzolgyártó is megkapja a maga verzióját. Nos, ez még ebben a hónapban megtörténik: július 23-én érkezik az Xbox One, a Wii U, és a New 3DS verzió!

A legérdekesebb mind közül nyilván a nintendós debütálás, hiszen annak ellenére, hogy volt jó pár komolyabb cím is a nagy N platformjaira, mindenki fejében ezek a konzolok a „családbarát” jelzővel párosulnak, és az Isaac ettől meglehetősen eltér. Ráadásul a játék alapverziója kapcsán a gyilkos csecsemő atyja, Edmund McMillen már futott egy kört a japánokkal egy 3DS változat megjelenéséről, de akkor a Nintendo kerek perec kijelentette, hogy az soha nem kerülhet be az eShopba „megkérdőjelezhető vallási tartalma”, illetve a „benne tapasztalható blaszfémia” miatt. Nos, úgy tűnik, három év alatt nagyot fordult a világ, hiszen ahogy említettem, jön a Wii U és a New 3DS verzió is (fontos kihangsúlyozni, hogy a régi típusú 3DS-eken nem működik a játék!). Ráadásul a nintendós átirat rendkívül kezesnek tűnik a két képernyős megoldásnak hála – nézzétek csak:

The Binding of Isaac: Rebirth - Nintendo 3DS