A Rockstar játékainak legnagyobb része előbb-utóbb megérkezik PC-re is, ám mint midig, most is van egy kivétel, s ez nem más, mint a Red Dead Redemption. A Rockstar San Diego műhelyében elkészült westernballada eddig nagy ívben elkerülte a személyi számítógépeket, a fejlesztők pedig most közölték is, hogy miért.

A Rockstar a hivatalos oldalán elárulta, hogy csak akkor készítik el egy játékuk PC-s vagy bármilyen más platformra való átiratát, ha az üzleti, technológiai és a munkamenet szempontjából is megvalósítható, a Red Dead Redemption viszont egyik kritériumnak sem felelt meg, így letettek arról, hogy valaha is elkészítsék a portot.

„Reméljük, hogy az ősszel esedékes PC-s L.A. Noire-al, s azzal, hogy a következő nagy játékunk, a Max Payne 3 személyi számítógépekre is meg fog jelenni (arról nem is beszélve, hogy a Grand Theft Auto IV-nek és az Episodes from Liberty Citynek is elkészült a portja) eloszlathatjuk azokat a kételyeket, melyek szerint magára hagytuk a PC platformot.”

Az RDR tehát már biztosan nem fog megjelenni PC-re, ami nagy kár, hiszen a tavalyi év egyik legjobb nyílt világú lövöldéjét köszönthettük a képében, ami nem csak remek játékmenetével, hanem történetével is hódítani tudott, megérdemelten zsebelve be a jobbnál jobb értékeléseket.