A StarCraft 2-höz mellékelt modkészítő képességeivel a témában jártas rajongók minden bizonnyal már tisztában vannak, de az egyszerű játékosok is biztos hallottak már azon garázsfejlesztésekről, melyek felülnézetes RPG-t, vagy egy TPS horrorjátékot varázsoltak 2010 legkelendőbb stratégiai játékából. Az eddig megjelent modokból azonban hiányzott a profi fejlesztők szaktudása, s bármennyire is jól sikerültek, nem hozhatják ugyanazt az élményt, mint amilyet egy hozzáértő kezek által formált modifikáció nyújthat -- szerencsére azonban ez a probléma hamarosan megoldódik.

A BlizzCon Custom Maps and Editor fóruma során a cég bemutatott három modot, melyek egy-egy népszerű játéksorozat előtt tisztelegnek, s különböző módokon csavarnak az alap játékmeneten, de ugyanarra a három alapelvre támaszkodnak, mint minden egyedi munka a cégen belül: legyen szórakoztató, legyen könnyű kitanulni, és kérd ki mások véleményét!

Left 2 Die

A szólista kampány Outbreak missziójának feldolgozása, Left 4 Dead stílusban. A játékosok egy kisebb csapatba rendeződnek, amelynek tagjai osztoznak a fejlődési fán és a fertőzött épületek elpusztításából szerzett research pontokon, miközben egymásra vigyáznak -- különösen az éjszakai időszakokban, mikor a várszomjas zergek minden irányból támadnak.



Aiur Chef

A Cooking Mama-széria ihlette játékmód során egy bizarr főzőcskézés részesei lehetünk. Egy kör alakú aréna lesz a konyhánk, ahova tematikus hozzávalókat kell leszállítani. Természetesen ezek a hozzávalók a pálya különböző pontjain találhatóak, s hol könnyen, hol nehezen lehet hozzájuk jutni, de megéri küzdeni, a három körös mérkőzések győztesei ugyanis a rangos Executor Chef titulus birtokosai lesznek.



Blizzard DOTA

Azt hiszem ez a mod szorul a legkevesebb magyarázatra, hiszen már a címből is látszik, hogy egy DotA adaptációról beszélünk. A 10 főt (ötös csapatok) támogató modifikáció egy sakktáblaszerű pályán kapott helyet, ahol a Blizzard-univerzum 12 híres karakterével szállhatunk síkra, hogy aztán használatba vegyük különleges képességeiket.



Fontos megjegyezni, hogy a fent említett modok még nem állnak készen a megjelenésre. A fejlesztők még most is dolgoznak rajtuk, csiszolva a játékmeneten ahol csak lehet, így türelemmel kell lennünk, de ha azon szerencsések közé tartozol, aki kijutott a BlizzConra, idő előtt próbálhatod ki a modokat.