Noha a Bandai Namco-játékok zöme korántsem tesz oly mély benyomást az európai játékfogyasztókra, mint helyi konkurenseik (Capcom, Square Enix), azt azért illik tudni, hogy a keleti fejlesztőcsapatok egyik zászlóshajójaként vannak számon tartva. 

A nagyszemű, színes hajú anime-világok lefejlesztése sem idegen számukra, a többi ”globális” és folyamatosan tartalomgyarapított projektjeik mellett (Code Vein, Jump Force, One Piece: World Seeker, Soulcalibur VI) pedig újfent egy efféle címmel kívánják megdobogtatni az anime/manga rajongók szívét. Ez volna a Blue Protocol.

blue-protocol-itt-az-elso-trailer-a-bandai-namco-uj-akcio-rpgjerol.jpg

A Namco alatt munkálkodó Project Sky Blue teljesen új IP-nek számító projektjének (azaz nem anime- vagy manga-adaptációról beszélünk) történetéről eddig igencsak csekély mértékű információt tudhatunk a magunkénak. A meglehetősen szűkszavú közlemény is csak annyi infót szolgáltatott, hogy megtudjuk, a játék egy olyan világban játszódik, amely a kipusztulás szélén ácsorog, a játékosoknak pedig együtt, időben és térben való ugrándozással kell majd megakadályozniuk a baj bekövetkeztét.

Kevés infó ide vagy oda, hogy legyen mivel borzolni a kedélyeket, már egy trailer (ami mellesleg a játékmenetbe is enged némi betekintést) és egy karakterkészítést bemutató videó is berobogott.

Mint ahogy látni, az animékhez hű megjelenés kifogásolhatatlan, a műfaj szerelmeseinek ezúttal sem lehet majd oka a panaszra, és az eddig kizárólag PC-re szánt online móka alatt az Unreal Engine 4 dübörög majd. Azaz már dübörög is, merthogy a játék már kész is a zárt alfatesztre, melyre július 26. és 28. között kerül sor. A rossz hír az, hogy ez kizárólag Japánban lesz elérhető, így akik már most a fogukat fenik egy világmegmentő akcióra, azoknak kicsit még várniuk kell.