A Left 4 Dead 2 múlt heti bejelentésének sokan megörültek, hiszen zombikból sosem elég, ám az első részletek hallatán hamar eltűnt a mosolyunk, elvégre a Valve fejlesztői nem pakoltak annyi újdonságot a folytatásba, hogy az valóban meg is érje a teljes árat. Mindösszesen öt új kampány, pár új fegyver, dinamikusan változó időjárás, és egy titkos, harmadik multiplayer mód kapott helyet a játékban, és ez sokak szerint rablás, sőt a rajongóknak olyannyira nem tetszik a dolog, hogy bojkottálni kezdték a játékot.

Az L4D2 Boycott (NO-L4D2) névre hallgató egyesület már 16.218 főt számlál, akik felesküdtek arra, hogy nem fogják megvásárolni a Left 4 Dead 2-t, mert szerintük az „megosztja majd a játékosközösséget és ront a multiplayer élményen.” A csoport azt követeli, hogy a Valve — ahogy azt korábban többször megígérte — folytassa a Left 4 Dead támogatását, és az L4D2 tartalmát vagy egy ingyenes, vagy egy fizetős (de csökkentett árú) DLC formájában adja ki.

Chet Faliszek, a Valve írója az ügyre reagálva azt mondta, hogy túl sok minden van az új játékban, hogy letölthető tartalom lehessen. Egy összefüggő alkotás lett, amit csak így lehet kiadni, de nem kell aggódni az előző rész miatt, hiszen ahhoz lesznek még frissítések.