Friss:

A The War Z már nem vásárolható meg Steamen! Akik fizettek a programért és szeretnének vele játszani, megtehetik, azok viszont, akik elégedetlenek vele, a Steam Supporton át megpróbálhatják visszaigényelni a pénzt.

Korábban történt:

A The War Z-t a bejelentése óta övezik kisebb-nagyobb botrányok, hisz a játékmenet sokak szerint pofátlan nyúlás a DayZ-ből, és a program jogaival is voltak problémák. A december 17-i megjelenés azonban mindenben alulmúlta az eddigi ügyeket: a Hammerpoint Interactive úgy adta ki a The War Z-t Steamen, hogy a játékhoz fűzött leírás egy rakás fals információt tartalmazott.

Az ígéretekkel ellentétben nem volt sok, 100 és 400 négyzetkilométer közötti átmérőjű pálya, csak egy 100 négyzetkilométeres, és a szerverenkénti 100 játékos is csupán 50 a valóságban. A készítők szerint ennek oka, hogy a most kiadott változat még messze nem a végleges -- ugyanakkor a vásárlók szerint egyszerűen hazudtak nekik arról, mire adják a pénzüket.

A The War Z producere, Szergej Titov elnézést kért a játékosoktól, és megígérte, hogy korrigálják a hibát. Mindenesetre annyi biztos, hogy sokakat elrémített a Hammerpoint lépése, és ezen az sem segített, hogy a megjelenés után nemsokkal kiadott frissítés óta egy-egy respawn órákig tart, és csak azok támadnak fel azonnal, akik hajlandók 0,40 dollárnyi játékbeli valutát fizetni.