• Jön a Catherine: Full Body
  • A játék egy új karaktert is bemutat
  • Rin transznemű, de Vincentre pályázik
  • A játékosok és a transznemű közösségi is kiakadt

Ahogy arról mi is beszámoltunk, nálunk is kapható lesz a Catherine: Full Body című konzolos játék, amely tulajdonképpen a 2012-ben kiadott, Xbox 360-ra és PS3-ra megjelent Catherine remake-jeként értelmezhető. Azért a cifra megfogalmazás, mert első ránézésre ez csupán egy magasabb felbontásba tornászott remaster, pedig ennél többről van szó: nemcsak a puzzle-elemeken finomít és változtat a japán Atlus, hanem bizony egy új szereplőt is bemutat, aki történetesen a játékban irányítható lúzer Vincentre pályázik.

Rin tehát beáll a sorba Katherine és Catherine mellé, ezzel már alapjáraton felborítva a játék egyébként igen kényes történeti egyensúlyát. Ez azonban nem minden: Rin minden jel szerint transznemű, Vincentet pedig sokként éri ez az információ, a trailerben elborzadva bámul Rin öle felé -- és hát ezzel az Atlus nemcsak a játék rajongóit, hanem a transznemű közösséget is felbosszantotta, a Twitteren többen maradi szenzációhajhászással vádolják a stúdiót.

Akár botrányos Rin szerepeltetése, akár nem, tény: a Catherine egy különleges játék, amelynek története inkább metaforákat halmozó szatíra, semmint a randizásról szóló dating sim, ennél fogva sokan már amiatt is eléggé aggódnak, hogy a kényes szerelmi háromszög alapokat egy újabb résztvevővel bolondítják meg a fejlesztők. Azt ugyanakkor érdemes hozzátenni, hogy az Atlus eddig még nem okozott csalódást, így érdemes nekik előre bizalmat szavazni, még ha a Catherine: Full Body felújítása bonyolultabb is lesz az alapjátéknál.

Catherine: Full Body - Rin színre lép