A Gearbox a PAX East keretében jelentette be: a Borderlands 2 április 2-án kapja meg a várva várt szintemelést. Ez 11 új lépcsőfokot biztosít a kalandvágyók számára, ám aki szeretne erre benevezni, annak 5 dollárt kell a pénztárnál hagynia -- a Season Pass birtokosainak természetesen ingyenes.

Ezen felül a Gearbox visszahozza az első részben már látott Pearlescent osztályt, mely a lehető legritkább fegyvertípus, valamint szintén április második napján jön az Ultimate Vault Hunter’s Mode, ami már ingyenesen, a szintemelés hiányában is megnehezíti az életét azoknak, akik teljesítették a True Vault Hunter módot, s eközben elérték az 50. szintet.

A Gearbox távlati tervei közt szerepel, hogy kiadjanak egy negyedik letölthető tartalmat, a Bunkers and Badassest (kamerás felvétel a kedvcsinálóról), mely új pályákat és legyőzendő ellenfeleket biztosít a számunkra, illetve már készen állnak arra, hogy kieresszék a legújabb játszható karaktert. A májusban 10 dollár ellenében csatlakozó újoncot Kriegnek hívják, s egy igazi pszichopatát köszönthetünk a személyében, kinek az egyik különleges képessége a Blood Axe Rampage, amivel támadás közben újratöltődik az életereje.

Az emberünk másik hasznos tulajdonsága, hogy a Mania képességfára való építkezéssel az elkapott találatok bónuszokkal járnak, ezzel szemben a Bloodlust növeli a robbanások okozta sebzésünket, a Hellborn pedig akkor hatásos, ha a minket ért környezeti hatást szeretnénk megosztani, például, ha lángolunk, meggyújthatjuk az ellenfelünket.