Persze óvatosan kell fogalmaznunk, hiszen a bokszjátékok korántsem eredetiek, legalábbis konzolon semmiképp sem. PC-n már jóval szűkösebb a kínálat, ráadásul nem is egy felkapott téma, tehát érthető okokból igencsak megörültem, amikor olvastam, hogy készül a Boxing Manager. Ami még inkább szívmelengető számomra az az, hogy úgy fest, egyáltalán nem lesz egy B-kategóriás "üsd vágd, nem apád" program - persze várjuk csak ki a végét -, hanem egy remek ötvözés a menedzserjátékok és a küzdősportok között. Ez alatt azt értem, hogy egyrészt tanoncokat kell fogadnunk és pátyolgatnunk, azaz mi játsszuk majd a mester szerepét. Eleinte ugyan 2 tanuló áll majd a rendelkezésünkre - akiket akár mi magunk is megtervezhetünk -, de ha ügyesek vagyunk, ez a szám bővülhet még 28 lelkes fiatallal.

A meccseket teljesen 3D-ben nézhetjük/vezethetjük majd végig, tehát szó sincs olyan dologról, hogy mondjuk egy sima táblán látjuk a végeredményt és ezzel vége is a címvédő meccsnek. A játék egyik legmeghatározóbb része azonban talán a sajtó lesz, hiszen nem csak az lesz követelmény, hogy fiaink bátran vessék be magukat a küzdelmekbe, muszáj őket TV-ben, rádióban, újságokban és egyéb módon is "futtatni", így növelve népszerűségüket, vagyonukat (no meg ugye a sajátunkat). A játékban szereplő sportolók mozgása motion-capture technikával válik élethűbbé, így bizonyára részünk lesz jó pár meghatározó és látványos momentumban. Legvégére marad a megjelenési időpont, ilyen viszont sajnos még nincs...

Frissített információk: három képet találtok alant a játék német nyelvű változatából. Ezen és a mellékelt dobozképen "Boxsport Manager" néven szerepel a játék, de nemzetközi forgalmazásba valószínűleg már Boxing Manager néven kerül.

Boxing Manager készülőben
Boxing Manager készülőben
Boxing Manager készülőben