• A Blue Isle Studios bejelentette a Broomstick League-t
  • A játék a kviddics és a Rocket League szerelemgyerekének tűnik
  • Fél éven belül már ki is lehet próbálni

Az egyik legjobb sport, amit valaha író kitalált, a kviddics. J.K. Rowling fantáziája remekül működött könyvben, remekül nézett ki a Harry Potter filmekben, de érdekes módon a Harry Potter majdnem másfél évtizedig tartó története alatt senkinek nem jutott eszébe egy önálló kviddics játék. Jó, ott volt a 2003-as Quidditch World Cup, de az egyszerűsített játékmenete miatt közel sem nyújtott a rajongóknak olyan élményt, amit elvártak volna, ez pedig meg is jelent az értékelésekben.

Ezen fog változtatni a Broomstick League, amit a fejlesztők csupán annyira csupaszítottak le, hogy Rowling és a Warner ne indíthasson pert ellenük. így eltűntek a karikák, nincs aranycikesz, van viszont minden más: seprűnyélen repkedő varázslók, hatalmas arénák, mágia és hihetetlenül gyors játék, amire szüksége is van az ilyen stílusú programnak. A cél persze nem változott, a labdát be kell juttatni egy portálba, amelyhez a varázslók, nem meglepő módon, a pálcájukat hívhatják segítségül. Így varázslattal lehet elcsaklizni a labdát az ellenfél kezéből, de arra is lehetőség van, hogy egy teleport igézet elszórásával az aréna egy egészen más pontján tűnjön fel a seprűnyélen lovagló varázsló.

ss5592385e179bd98f815083fcfe97c6557c167411600x338.jpg

A Broomstick League-t a kiadó Blue Isle Studios online játéknak tervezi, így 1 vs 1., 2 vs. 2, 3 vs. 3 és 4 vs. 4 meccsek lesznek, és természetesen nagy szerepe lesz a testreszabhatóságnak is. Már érkezett egy trailer is, a megjelenésre 2020 első negyedévében lehet számítani.