A ZombiU egyike volt a kevés tényleg hardcore-réteget célző Wii U-játéknak, így nem csoda, hogy a rajongók máig várják a folytatást. Ugyanakkor elég kevés az esélye, hogy a közeljövőben megjelenjen a ZombiU 2: a Ubisoft szerint a játék nagyot bukott, továbbá a Wii U online lehetőségei is erősen korlátozzák a fejlesztők kreatív szabadságát.

Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója a GamesIndustrynak adott interjújában tért ki a ZombiU-ra és a Wii U-ra. Szemrebbenés nélkül közölte, hogy a játék "közel sem volt profitábilis", azaz még a fejlesztés összegét sem hozta vissza. A Nintendo tavaly debütált gépét csalódásként jellemezte, a kiadó későbbi támogatásával kapcsolatban pedig csak annyit mondott, hogy megvárják a karácsonyt, "és aztán meglátjuk".

Szomorú ezt hallani, mert a ZombiU a hibái ellenére sem volt rossz játék, és tényleg kreatív módon használta ki a Wii U GamePad nyújtotta extra lehetőségeket. Ugyanakkor a játékipar a pénzről szól, és ha valami a kutyának se kell, sajnos el kell hagynia a színpadot. Mindenesetre jó hír, hogy a Zombiu más platformokra is elkészülhetne elviekben, azaz ha a Ubisoft csinál másik zombis címet, az még PC-n is megjelenhet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

ZombiU -- Megjelenés: 2012. november 30. -- Gépigény: nincs