• Rosszul teljesített tavaly az Assassin’s Creed-sorozat
  • Az Assassin’s Creed Unityből és az Assassin’s Creed Rogue-ból összesen 10 milliót küldtek a boltokba
  • A Far Cry 4-ből 7 milliót
  • A The Crew-ból 2 milliót
  • Ezek ellenére növekedett a cég negyedéves bevétele
  • A Ubisoft az elmúlt három hónapban 138 millió euró bevételt könyvelt el

A Ubisoft nyilvánosságra hozta a gazdasági eredményeit, és megtudtuk, hogy az elmúlt negyedévben sikerült növelniük az eladásaikat annak ellenére, hogy a legnépszerűbb sorozatuk, az Assassin’s Creed rosszul szerepelt -- a cég 138 millió euró bevételt könyvelt el a negyedév során, az elmúlt kilenc hónapban pedig 274 millió eurót, ami 20%-os növekedés a tavalyi teljesítményhez képest.

A szóban forgó negyedévben az Assassin’s Creed Unityből és az Assassin’s Creed Rogue-ból összesen 10 millió példányt szállítottak a boltokba, ami pont annyi, mint mennyit a Watch Dogs produkált. A meglepetéscím a Far Cry 4 volt, ami a várakozásokon felül teljesítve 7 millió példányt mozgatott meg. A sereghajtó a The Crew, amiből 2 millió példányt küldtek az üzletekbe.

A konferencia során természetesen előkerült az Assassin’s Creed Unity. Erről a cég vezérigazgatója, Yves Guillemot nyilatkozott, aki a játék hibáit és hiányosságait az új grafikusmotorra és a konzolváltásra hárította. „Próbálunk olyan motorokat készíteni, amik teljesen egészében kihasználják az új konzolok erejét, a Unity esetében pedig az egészet újra kellett építenünk. Fájdalmas folyamat volt mindenki számára, és volt pár dolog, ami nem lett tökéletes. De a motor elkészült, és segíteni fog abban, hogy a jövőben érkező játékok ragyogjanak. Ezek a lépések szükségesek az innováció érdekében, és habár néha nehéz, biztosítani fogja a játékok minőségét.” -- mondta.

A konferencia során továbbá megtudtuk, hogy idén öt nagy, AAA-kategóriájú programmal jelentkezik a kiadó, és megkezdődtek az Assassin’s Creed-film munkálatai.