...és ez a játék a Bully. Ez a külső nézetes, sandbox jellegű, azaz a GTA-hoz hasonlóan szabad játékmechanizmusú akció/kaland egy képzeletbeli internátusban zajlik, melyben egy Jimmy Hopkins nevű ifjú bajkeverővel kell a harcos ifjúkor mindenféle problémáin átverekedni magunkat, különféle minijátékokkal képességeket fejleszteni és pénzt gyűjteni, csajozni, bunyózni. Természetesen itt is van egy sztorivonal, melyben megérkezünk az intézménybe, majd a különféle iskolai klikkekkel keveredünk összetűzésbe, aztán kirúgnak, végül vissza kell állítanunk renoménkat, no meg megmutatni, hogy ki a legény a gáton.

A játék 2006 októberében jelent meg PS2-re, és hála a páratlan, zseniális környezetnek, a félelmetesen jó dialógusoknak, a remek hangoknak, az egyedi játékmenetnek, nagy sikert aratott. És persze botrányt is, mindenféle szülői és tanári közösségek, fjúságvédők lázadtak, tüntettek, pereltek, és mindezek élen maga Jack Thompson verte a dobokat dühödten – ami persze még nagyobb reklámot csapott a Bullynak. Nem csoda, hogy idén márciusban, új motorral, kibővítve és kipofozva, Scholarship Edition alcímmel X360-ra és Wii-re is kiadták, előbbin offline multis lehetőségekkel is.

Nos, a Rockstar lipcsei standjának falán feltűnt egy plakát, rajta a Bully logója, és alatta a felirat: „demnächst für PC”,– azaz hamarosan PC-n! Sajnos egyelőre többet nem tudunk, de talán még a GC-n leleplezik a srácok a teljes projektet. Addig reménykedünk benne, hogy kijavítják az új generációs konzolos verziókban hemzsegő bugokat, optimalizálják a motort, és talán pakolnak bele online módokat is, mert abszolút lenne helye ilyen mókáknak a játékban.

FRISS: Az IGN megkérdezte a Rockstar jelenlévő képviselőjét, aki megerősítette a hírt, hozzátéve: a Bully PC-s verziója előreláthatólag már októberben a boltok polcaira kerül!