Sajnos ezen a héten sem jelent meg sok játék, de ez mára szinte általános jelenséggé vált a nagy áruházakban. Annak kell örülni, ami van, így egy nagy klasszikus visszatérésének, még akkor is, ha azzal csak hónapok múlva játszhatunk. De van itt Cápali (bocsi, erre csak az idősebb játékosok emlékezhetnek), illetve a legőrültebb akciójáték felújított változata is újra megjelent.

Mafia Trilogy

Sajnos a szervezett bűnözés a maga valóságában ritká(bba)n kerül terítékre a játékfejlesztők között, azonban ha ezt a témát választják, olyan játékok születnek mint a The Godfather, vagy éppen a Mafia, amely négy évvel Mario Puzo klasszikusának feldolgozása előtt jelent meg. Tommy Angelo története és Lost Heaven elvarázsolta a játékosokat, a fejlesztő pedig örülhetett a sikernek. A Mafia 2 és a Mafia 3 azonban nem tudta teljes egészében megismételni az első játék diadalát, ennek ellenére úgy döntött a 2K, hogy újra kiadja mindegyik részt egy csomagban, azonban éppen a legjobb részre kell a legtovább várni. Augusztus 28-án kiderül, hogy megérte-e.

mafia-trilogy-listing-thumb-01-ps4-en-13may201589386093419.jpg

Trailmakers

A Trailmakers egy intuitív rendszerrel rendelkező építőjáték, melyben hajókat, repülőgépeket és más járműveket lehet létrehozni, hogy azokat versenyeken vagy éppen szabad módban tegyük próbára, de a Flashbulb alkotása rendelkezik még túlélő játékmóddal is. A Trailmakers-t könnyű megtanulni, a lehetőségek szinte végtelenek a fejlesztők állítása szerint. A Trailmakers alig 10 gigát foglal el a merevlemezen, de azt érdemes tudni, hogy a program tartalmaz játékon belüli vásárlási lehetőségeket.

11307iz3kdw14nfzmxsqydworzykrti82y7se-prwb7ixkw4xrhidmdglb1dlpedqjd1mymrsauuaolwmen4ht6m0fii.jpg

Monstrum

A Monstrum a tipikus szörny elől menekülős játék, melyben egy elhagyatott hajón kell túlélni, miközben a legendás Monstrum van a nyomunkban. Minden egyes halállal a játéktér megváltozik, ahogy megváltozik a Monstrum is, új képességekkel, erősségekkel és gyengeségekkel tér vissza. Egyszemélyes, belső nézetes játék ez, amely nem foglal el sok helyet a PS4 merevlemezén, azonban a műfaji korlátok miatt előbb-utóbb ismétlések előfordulhatnak.

11307ajzuezm02ci5pvjfthpkelh6o-xoannpal6qpl3uwm4a7wnwe5urioauuk9pmqzxqmzpbwiwho7d-ssx7h5awnd5hc.jpg

Maneater

A tengerek legveszélyesebb lakója a cápa, melynek vérszomját már több film is megörökítette. Azonban eddig olyan nem fordult elő, hogy ezt a ragadozót irányíthassuk, de a tegnap megjelent Maneaterben ennek is eljött az ideje. Az RPG műfajban próbálkozó játék az első kritikák szerint remekül sikerült, a tengeri környezet szép, a játékmenet pedig kellően szórakoztató. Kérdéses, hogy a 12 ezer forintos árat megéri a játék, lehet, hogy egy akcióban még én is meglesem.