Sok rajongó várta izgatottan a szerda reggelt, hiszen jó ideje a bungie.net oldalán egy visszaszámlálás pörgött, melynek leteltével valami nagy-nagy bejelentést ígértek a fiúk. Ám ez hirtelen leállt, és csak az elnök, Harold Ryan üzenete olvasható a helyén:

Bungie: bumm a fejbe...„Az elmúlt pár hónapban arra készültünk, hogy leleplezzünk valami izgalmas dolgot, amin a Bungie dolgozik. Alig vártuk, hogy megosszuk ezt rajongóinkkal az E3 hetében. Ám ezeket a terveket kiadónk megváltoztatta.

Tudjuk, hogy sok rajongónk csalódott lesz emiatt, a Bungie team osztja ezt az érzést.

Amikor eljön az idő, meg fogjuk osztani veletek ezt az izgalmas bejelentést. Addig is további támogatásotokat és türelmeteket kérjük.”

Azóta a Bungie megerősítette, hogy a szóban forgó kiadó a Microsoft. Az összeesküvés-elméletek hívei rögtön „tudni vélték”, hogy az MS (vagy az Epic) nem akarja, hogy a Gears of War 2-t bármi más most beárnyékolja – ezt ráadásul erősíteni látszik az a tény is, hogy az xboxos cég sajtókonferenciáján egy szó nem hangzott el semmilyen Halo-univerzumba tartozó címről, még a Halo Warsról sem. (Hasonlóra volt már példa, például két éve a Sony annak idején az egyszerre készülő Resistance és Killzone 2 között vacillált, végül csak előbbit mutatták be az E3-on, mint a PS3 zászlóshajóját.)

Ám eközben felbukkant egy másik, meglepő hír is: az MTV News számára adott interjúban Don Mattrick, az Xbox divízió főnöke megerősítette, hogy a Bungie egy új Halo játékon dolgozik a Microsoft részére, melynek semmi köze sem az Ensemble Studios már említett RTS-éhez, a Halo Warshoz, sem a rejtélyes Peter Jackson-féle Halo Chronicles projekthez, hanem egy másik, új címről van szó. Hozzáteszem, régóta járja a pletyka, hogy készül egy Halo Recon Advanced Warfighter című móka, ám arra a kérdésre, hogy ez az új játék a HRAW lenne, vagy az, aminek bejelentését épp most lőtték le, vagy a kettő egy és ugyanaz, nem válaszolt, inkább gyorsan témát váltott.

Érdekes dolgok ezek, olyan meccsek, melyekre nem látunk rá, de lehet, hogy jobb is ez így. Nagy pénzek forognak itt, komoly marketingdöntések születnek – reméljük, a végén azért mi, játékosok kerülünk ki belőle győztesen...

(A mellékelt képek a Halo Warsból származnak!)