A jelenleg közutálat tárgyát képező Activisionnek sikerült egy tíz évre szóló megállapodást kötni a Halo-szériáért felelős Bungie-val, ám félreértés ne essék: ez NEM azt jelenti, hogy a washingtoni fejlesztőket felvásárolta a mamutcég, „csupán” arról van szó, hogy egy évtizedig kizárólag az Activision fogja a boltokba segíteni a Bungie új játékait, melyek felett teljes kreatív szabadságot élvez a gárda, sőt mi több ,náluk maradhatnak a licencek is.

„Azért választottuk az Activisiont, mert globális befolyással rendelkeznek, és mert tapasztaltak a multiplatform játékok és azok terjesztése terén. A kilenc hónap alatt, melyet tárgyalásokkal töltöttük, világossá vált előttünk, hogy az Activision is osztozik azon eszménken, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk a játékosoknak.” -- Harold Ryan, a Bungie elnöke.

Noha az egyesség részleteiről egyelőre nem tudni semmit, és arról sem, hogy mi lesz az első Bungie-játék, ami az Activision égisze alatt kerül megjelenésre, abban biztosak lehetünk, hogy ennek a kapcsolatnak -- mely garantáltan sok pénzébe került Bobby Kotick cégének -- köze van az Infinity Ward háza táján jelenleg is zajló kakaskodáshoz. Könnyen elképzelhető ugyanis, hogy az IW közelgő kiesésével meggyengülő Call of Duty-széria mellé egy új FPS-sorozatot akar a kiadó. Ezen cél megvalósítására pedig keresve sem találhattak volna jobb fejlesztőcsapatot, mint a Bungie.

(A képek a Halo:Reach-ből valók.)