A Papo & Yo fejlesztőcsapata, a Minority Media a GDC során mutatta be új játékát, mely a Cali címet kapta, és iOS, Android, valamint felhő alapú rendszerekre fog megjelenni, a történet pedig a szerelemről szól.

Az új programról nem sokat, csupán annyit sikerült megtudni, hogy egy fejlett civilizáció egy fiatal tagját alakítjuk majd. Ő Massi, aki pár, hasonló korú fiatallal egy több ezer éves ősi rituáléban vesz részt, melynek lényege, hogy a legerősebb serdülőket a Second Sunhoz küldik bizonyítani a rátermettségüket, ám hősünk szerencsétlen véletlenek egész sorának folyományaként elszakad csoportjától.

A történet itt indul be igazán, magunkra hagyatva ugyanis az egyetlen társunk a Cali néven ismert mesterséges intelligencia lesz, ami egy kecses lepke és egy félénk lány formáját tudja felvenni. Ő fog kísérni minket a kalandjaink során, a történet fontos része pedig az lesz, hogy kettősük szerelembe esik -- persze nem olyan egyszerű ez, az amúgy is komplikált tinirománcot ugyanis árnyalja, hogy Cali őrzi Massi sikerének kulcsát, de nem tud, vagy nem akar segíteni.

Ez a harmadik játék a Minority Media csapatától. Az első ugyebár a Papo & Yo volt, a második pedig az éppen készülő, az iskolai erőszak témáját boncolgató, idén tavasszal esedékes Silent Enemy lesz, amit majd a Cali követ, talán még idén. 

minority.jpg