Valahol azért mégis érezhető szerintem, hogy ez sokkal több mint pusztán kacsa. Nos úgy tűnik, hogy folytatódik a sikersorozat és ráadásul állítólag PC-re is eljön végre egy újabb Call of Duty epizód. Aki esetleg nem értené a dolgot, bizony a Call of Duty 3 nemrégiben érkezett meg konzolra - PS3 és Xbox360 - és a jó öreg PC tulajokat bizony kihagyták a mókából. Azt máig nem tudni, hogy egyáltalán kijön-e majd valaha számunkra is a cucc, de kinek kell a 3, ha nyakunkon a Call of Duty 4?

Elég sok információ szivárgott ki róla, tudjuk például, hogy az előzetes híreszteléseket alátámasztva - közel-keleti, jelen időben játszódó CoD - a fejlesztők befejezik a második világháborús csaták tömeggyártását, s a jelen idők csatározásaiba viszi át a játéksorozatot. Ha már a fejlesztőknél járunk, azt is megtudtuk, hogy újra az Infinity Ward kapta a főszerepet, hiszen az első két rész után a harmadik rész munkálatait nem ők végezték. A főbb újítások a játékban jelenleg a következők: a környezet leginkább a Battlefield sorozat időrendbeli változásaira fog törekedni, tehát minden egyes részben haladni fognak a korral; a motor képes lesz 16 sebzési pontot elhelyezni, alkalmazni a karaktereken,  azaz a sima fej-, mellkas- és láblövéseken kívül előfordulhat majd, hogy ellőjük az ellenfél sisakját, vagy a különböző kisebb testrészek (pl. a fül) eltalálásával sebezzük meg. A singleplayer mulatság mellé az online lehetőségek is kibővülnek, hiszen 54 játékos lesz képes küzdeni egy-egy pályán/szerveren!

Mint már írtam feljebb, sajnos az Activision még nem reagált a hírrel kapcsolatban, tehát se hivatalos aláírás, se cáfolás nem érkezett. Bízzunk benne, hogy idővel fény derül a dologra, addig is reménykedjünk...