• Több mint 16 ezer ember adatai kerültek illetéktelen kezekbe a Capcomot ért hackertámadás miatt
  • Összesen akár 390 ezer személy is érintett lehet

A Capcom novemberben erősítette meg, hogy hackertámadás érte a céget, melynek következtében rengeteg érzékeny információ szivárgott ki – többek között a kiadó jövőre vonatkozó tervei kapcsán. Akkor azt állították, hogy csupán 9 ember adatai kerültek illetéktelen kezekbe, most azonban kiderült, hogy ennél sokkal súlyosabb a helyzet.

capcom-sokkal-tobb-embert-erint-a-kiadot-ert-hackertamadas.jpg

A kiadó most közzétett egy friss közleményt, melyben azt írják, hogy több mint 16 ezer személy adatai kerültek ki: ezek közül 3 248 üzleti partner, 9 164 volt alkalmazott, 3 995 pedig jelenlegi alkalmazott. A Capcom játékainak felhasználói tehát nem érintettek, a kiadó pedig hangsúlyozta, hogy teljességgel biztonságos a vásárlás és az online játék, a támadás független ettől a területtől.

A kiszivárgott adatok között egyébként nevek, email címek, telefonszámok, postai címek és HR információk találhatók, a Capcom ugyanakkor hangsúlyozta, hogy hitelkártyákkal kapcsolatos részletek nem kerültek illetéktelen kezekbe, az online tranzakciókat ugyanis egy külső partner kezeli, így ezeket az adatokat nem ők tárolják.

A fent említett szám egyébként a jövőben még feljebb kúszhat, a Capcom ugyanis azt írja, hogy akár 390 ezer személy is érintett lehet, ami szintén magasabb szám, mint amit korábban közöltek.