Captain Blood: nomen est omenAmikor az Age of Pirates: Captain Blood játékot bejelentették, azt hittem, ez is hasonló lesz az eddigiekhez, és tulajdonképpen első nekifutásra nem is tévedtem. A játék Rafael Sabatini híres regénye, a "Captain Blood: His Odyssey" alapján készült (melyből a magyar származású Michael Curtiz /Kertész Mihály/ rendezett filmet 1935-ben Errol Flynn és Olivia de Havilland főszereplésével). A történet szerint egy angol sebész, Dr. Peter Blood megmenti egy, a király ellen lázadó, megsebesült ember életét, emiatt elítélik, és rabszolgaként Barbadosra deportálják, ahol a szép Arabella Bishop veszi meg. Társaival sikerül megszöknie, és elkötve egy spanyol hajót, kalóznak áll. Innentől kezdve ugyanaz a játék, mint a bevezetőben említett címeknél (no meg mindezek "múzsájában", a Sid Meier-féle Pirates!-ben) megszokhattunk: hajó- és karakterfejlesztés, kalandozás a 17. századi karibi térségben, epikus csaták vízen, fedélzeten és szárazföldön.

A fentieket az adatlapról idéztem, ez volt az alapfelállás. Ám most utánanéztem, hogy áll a projekt, és alaposan dobtam egy hátast: a ruszkik úgy látszik, bekattantak a címben szereplő blood, azaz vér kifejezéstől... Előre szólok, a mellékelt videót csak 18 éven felüliek tekintsék meg, mert a látvány leírhatatlan, és ha ez így jelenik meg, Némethonban, de tán még az USA-ban sem lesz elérhető. Jelzem, miután a kiadó az 1C, és ők ugye a nagy vízen túlra is viszik immár portékáikat, félek, hogy belenyúlnak a végleges verzióba, mert ez így valóban überbrutális, ahogy erről egyébként a mellékelt képek is árulkodnak.

Ne tessék a most következőket félreértelmezni, nem vagyok elszállva, de nekem egyébként ez a verzió jobban tetszik, mert legalább visszaad valamit azokból az időkből, amelyeket azért a műfaj meglehetősen elvitt a romantika irányába; azért nem volt minden olyan csipkés-habos, kemény meccsek dúltak, és a játék jelen állapotában ezt ígéri. Támogatom!