John Carmack a játékvilág azon figurái közé tartozik, akik bár zsenik, a konkurenciát ritkán emlegetik. Épp ezért nagy szó, hogy John az IndustryGamersnek adott interjújában felhozta példának a Call of Dutyt -- a kommentelők bizonyára észrevehették a sok parázs vitát a Modern Warfare 3-as hírek alatt, így Carmack véleménye jelentős hatással bírhat a szemben álló táborok képviselőire.

"Örülök neki, hogy a RAGE eltérő hangulattal és tónussal rendelkezik, és nem egy »itt vannak a csapattársaid« típusú valami. Az viszont mégis egy bizonyított formula, amit az emberek szeretnek, és ezt hiba figyelmen kívül hagyni. Amíg a játékosok veszik, addig élvezik is. Ha megveszik a következő Call of Dutyt, azért teszik, mert élvezték az előzőt és szeretnének még. Szóval kicsit elkeserítenek azok az emberek, akik a nagy kreativitás jegyében kritizálják ezeket a játékokat. »Nem vagyunk elég kreatívak.« -- de könyörgöm, az a munkánk, hogy szórakoztató termékeket készítsünk. Sajna elég sok független fejlesztő van, akik úgy gondolják, hogy ha valami népszerű, az egyből rossz is. Holott ez egyszerűen nem igaz."

Hát kérem, Carmack megmondta a tutit, tessék szépen elgondolkodni rajta. Ne feledjük, az id Software volt az a cég, amely megteremtette az FPS műfajt, szóval ha valaki, hát az id társalapítója tudhat egyet s mást.