Carmack szerint tízszer erősebb konzolok jönnek

A napokban több nextgen hír is érkezett, a legnagyobb port talán a Crytekes szivárgás kavarta az új Xboxra készülő DX11-es TimeSplitters 4-gyel és a gép 2012-re datált bemutatkozásával. Nos, a Eurogamer kapva kapott az alkalmon, és rákérdezett John Carmack programozó istenségnél, hogy vajon mi várható az új konzolokkal kapcsolatban.

"Az új generáció hamarosan, pár év múlva már a nyakunkon lesz. Tízszer olyan erős gépek lesznek, mint a mostaniak. Meg lennék lepve, ha tíz éven belül ki tudnánk majd használni a képességeiket. A legnagyobb kihívás az lesz, hogyan licitáljuk túl az egyre hihetetlenebbül kinéző játékokat. A gyártóknak mindent el kell majd követniük, hogy az ő gépükre is megérje kiadni 300 dollárt, mert minden olyan jól néz majd ki, hogy szinte lehetetlen lesz újat nyújtani. Persze megoldják majd, de sokkal nehezebb lesz, mint most."

Az új konzolokat az elemzők 2013 és 2014 közé datálják, ami elég valószínű is, sőt, a Nintendo már jövőre belép a következő generációba az idei E3-on bemutatott Wii U-val. Hogy az MS és a Sony mit főz ki, rejtély, de most, hogy a nagy N sürgeti őket, egyre esélyesebb a 2012-es konzolbemutató.