A Command & Conquer: Generals 2 megszűnt eredeti formájában, s noha meg fog jelenni, nem úgy, ahogy azt a rajongók szeretnék. Az EA ezt a játékot választotta az ingyenesen játszható Command & Conquer-univerzum alapkövének, s így csupán multiplayer módot találunk a játékban, történet nélkül.

A fejlesztést végző Bioware Victory közölte: még nem jelentettek be semmit a szólómóddal kapcsolatban, ugyanis minden energiájukat a többjátékos szekcióra fordítják. Szeretnék visszahozni a sorozat korai részeinek hangulatát, mikor „milliónyi egységgel lerohanjuk az ellenfelet”, de emellett persze igyekeznek majd a rajongók követeléseinek is eleget tenni. A stúdió általános ügyvezetője, John Van Caneghem elmagyarázta, hogy egy ilyen online játék esetében könnyen tudnak igazodni a játékosok ötleteihez, egyszerű kísérletezni, így abba az irányba tudják terelni a játékot, melyikbe a nép akarja.

Van Caneghem továbbá elmondta azt is, hogy az ingyenesen játszható Command & Conquer-univerzum a későbbiekben tovább bővülhet egy Tiberium- vagy Red Alert-szállal, de egyelőre csak a Generalsról van szó, ez ugyanis a legnépszerűbb.