C&C3: Készül a regény!Az Electronic Arts legfrissebb szerződése értelmében tehát regény készül a Command & Conquer: Tiberium Wars játékból. A kiadót kissé nehezen tudom értelmesen leírni, íme egy folyamatábra inkább: Bertelsmann médiakonszern -> Random House kiadócsoport -> Ballantine Books könyvek -> Del Rey címke. A lényeg utóbbi, tehát a Del Rey "márkanevet" kell keresni majd a könyvgerincen.

Természetesen ennél is fontosabb számunkra maga a szerző, aki nem más, mint a New Yorkban élő Keith R. A. DeCandido, aki meglehetősen iparszerű méretekben termeli a hasonló könyveket, hiszen több tucatnyi regény, novella, képregény, e-book szerzője, többek között a Star Trek, World of Warcraft, Starcraft, Marvel Comics, Buffy the Vampire Slayer, Serenity, Resident Evil, Xena, Doctor Who univerzumokba tartozó művekkel vált ismertté.

A regény - a sztorijának ismertetésétől, ha megengeditek, eltekintek, ugyanis egy az egyben megegyezik a játékéval -, május 29-én debütál az USA és Kanada boltjaiban, az Egyesült Királyságban és Németországban az ezt követő hónapokban. Némi reménysugarat adhat nekünk, hogy DeCandidót felfedezte magának a hazai Szukits könyvkiadó is, jelenleg két műve, a Cycle of Hatred (Warcraft / World of Warcraft) és a Nova (StarCraft / StarCraft: Ghost) szerepel az „előkészületben” listájukon. Reménykedjünk benne, hogy ez a mű is utat talál hozzánk...