Bár ez a nagy bejelentés nem a The Witcher konzolportja lett, amint azt egy online játékáruház beharangozta, de természetesen nem mentek el második Witcher epizód konzolos átirata mellett sem, ami ugye a tavaszi konferencia legfőbb híre volt. Csak számokban: a szaksajtó és a játékosok is imádták a program Xbox-verzióját, amit lehet látni a kapott értékelésekből is: a játék rendre 9 pont feletti számokat kapott, az Xboxaddict 97%-ot, a Gameplanet és a GameInformer 95%-ot, a GameTrailers 93%-ot adott a játékra. és a Metacriticen a játékosok többsége is 10 pontokat adott rá. Több mint másfél millió példány kelt el a játékból világszerte.

Egy hétig, június 6-ig a Witcher 2 a GOG.com oldalon 40% kedvezménnyel, 30 dollárért kapható, illetve augusztus 23-án meg fog jelenni Japánban is a program, 2012 őszén pedig Macintoshon.

A CD Projekt most a Witcher első részét teszi elérhető biztonsági másolatként a GOG-on, több mint két millió példány erejéig. Most sem kell mást tenni, mint az eredeti játék kódját beírni ezen az oldalon, és a biztonsági másolat máris a fiókban lesz.

Az új játék pedig, amiről már megjelent egy kép a kora reggeli órákban, egy cyberpunk játék lesz, AAA címként fog megjelenni. A játék a Mike Pondsmith által az 1980-as évek végén létrehozott Cyberpunk 2020 ceruza-papír szerepjátékon alapul, és a számítógépes verzió történetének megalkotásakor 4700 oldalnyi füzetlapot töltöttek meg annak leírásával. Az ígéretek szerint felnőtt játék lesz, realisztikus és brutális hangvételű, nem lineáris játékmenettel, élettel és részletekkel teli. Ahogy az lenni szokott, fejlett RPG-rendszert, sokféle karakterosztályt, nagyszámú fegyvert, implantátumokat, és futurisztikus cuccokat ígérnek a fejlesztők, amellyel új sztenderdeket szeretnének felállítani a műfajban (a fejlesztők legnagyobb példaképe a cyberpunk műfajban a Blade Runner).

CD Projekt nyári konferencia

Végül, de nem utolsósorban a GOG is előállt pár újdonsággal. A portál ugyan most kivételesen nem kínál ingyenes játékot --  bár az ingyenes Falloutot 48 óra alatt több mint egy millióan töltötték le --, de nem lesz okunk panaszra. Megjelenik a Sid Meier's Colonization hat dollárért, illetve a Tomb Raider első három része együtt 10 dollárért. Új játék a Retro City Rampage, amely a 80-as évek 8-bites játékait és popkultúráját parodizálja ki, 15 dollárért. Alant láthatjátok az elkészült reklámját, vicces és jópofa. A másik játék pedig, amely megjelenik a közeljövőben, a Tiny and Big fizikán alapuló akció/kaland lesz.



Végül pedig a GOG munkatársa kért minden fejlesztőt, hogy jelentkezzenek náluk, ha fontosnak érzik a GOG céljait. Mi ezt fontosnak érezzük, így ismételten nem kívánhatunk mást: hajrá GOG, adjatok ki minél több, minél jobb jó öreg, és most már fiatal játékot is!