• A tavalyi év egyik legjobb indie játéka volt a Celeste
  • Mely hamarosan ingyenes DLC-vel is bővül
  • Ami a játék történetét viszi tovább

A 2018. január 25-én megjelent Celeste sokak szerint a tavalyi év egyik legjobb indie játéka volt. A kegyetlenül nehéz platformerben főhősünk, Madeline, feladata az volt, hogy megmássza Celeste hegyét, a tetején pedig szembenézzen saját gonosz verziójával, Badeline-nel. A játék a kritikusok és a játékosok szívét egyaránt elhódította, az pedig külön jó hír lehet, hogy idén érkezik még hozzá egy teljesen ingyenes DLC is.

celeste-01.png

A hírt a játék alkotója, Matt Thorson, nemrég újra megerősítette a Twitteren, valamint azt is elárulta, hogy mire érdemes számítanunk a kiegészítő kapcsán. Eltűnnek például a gyűjtögethető eprek, és a küldetéseknek sem lesz már B verziója, cserébe viszont új tárgyak és mechanikák érkeznek, melyekről sajnos nem tudni még semmit. Nehézségüket tekintve az új szintek a meglévőknél is keményebbek lesznek, maga a DLC pedig az eredeti játék történetét viszi tovább.

Ami viszont szomorú lehet, az az, hogy a kiegészítő biztos nem készül el a Celeste születésnapjára, így csak később tudjuk folytatni a kalandozást ebben a világban.