• Cenzúrázzák Japánban a Reisdent Evil Village-t
  • De ott két változatban is megjelenik a játék

Valószínűleg a Resident Evil Village alkotói nem örülnek annak, hogy pont a saját hazájukban kell megcsonkítva kiadniuk a játékukat. Japánban ugyanis csak cenzúrázottan jelenhet meg a Resident Evil nyolcadik felvonása, ami azt jelenti, hogy kevesebb vér lesz benne, és teljesen száműzik belőle a csonkolásokat. Emellett néhány jelenetet is ki kell majd venniük.

A Resident Evil-széria korábban is cenzúra áldozatává vált különböző helyeken, hiszen sok ország elég szigorú a videójátékokban megjelenő erőszakkal kapcsolatban, Ausztrália pedig rendszeresen bannol játékokat ezen okból. A Resident Evil 4 azon jelenete, amiben egy láncfűrész lekapja Leon fejét, például a japán verzióból kimaradt.

Érdekesség, hogy a Resident Evil Village Japánban két változatban is megjelenik, a 17 éven felülieknek szóló D és a 18 éven felülieknek szánt Z kiadásban, de mindkettő a fent felsorolt hiányosságoktól fog szenvedni. Talán kicsit több gore lesz az utóbbiban, de ez sem lesz teljesen ugyanaz, mint a világ többi részén megjelenő kiadások.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!