• A Chicken Police-t magyarok fejlesztik
  • Egy noir hangulatú kalandjáték lesz
  • Amiben Clawville városának bugyraiba kell alámerülnünk

A kis magyar csapat, a The Wild Gentlemen egy meglehetősen érdekes koncepcióval bíró kalandjátékot szeretne megalkotni. Ez a Chicken Police, avagy „Csirkekopók”, ami a noir stílust követi és komoly, felnőtt témákkal szeretne foglalkozni, persze a fekete humor legjavával felhígítva. A játék teljes egészében foto-manipulációs technikával készül. Érdekesség még, hogy olyan magyar alkotások ihlették a készítőket, mint a Kérem a következőt! vagy a Macskafogó.

A Chicken Police a fő hangsúlyt a történetmesélésre és a karaktereire helyezi, játékmenetét tekintve pedig a klasszikus point and click kalandjátékok és a szövegközpontú vizuális novellák elemeit vegyíti.

A sztori középpontjában két régimódi nyomozó áll. A kiégett és keserű, nyugdíjazás előtt álló Santino “Sonny” Featherland az egyikük, míg a másik a társa, a törtető fenegyerek, Marty McChicken, akik a clawville-i rendőrség ragadozási ügyosztályán dolgoznak. A cselekményt – ahogy azt a noiroktól megszokhattuk – egy különös nő különös ügye indítja el, amely egy velejéig korrupt város legsötétebb bugyraiba vezet.

A Chicken Police öt megoldásra váró ügyet, fejtörőket, bizonyítékok gyűjtögetést, egyedi kihallgatási rendszert, több mint 70 szereplőt, Clawville városának szabad felfedezését és több mellékküldetést kínál. Emellett magyar feliratra és szinkronra is számíthatunk. A Chicken Police Kickstarter-kampánya márciusban indul el.