A Harmonix csapata legújabb játékával sem kerül messzire a kaptafától, a frissen bejelentett Chroma központjában ugyanis a zene áll, ám eltérően a Rock Band és a Dance Central stílusától, itt jóval agresszívabbnak kell lennünk -- a Chroma ugyanis egy belső nézetes, ingyenesen játszható aréna FPS.

A Hidden Path Entertainment (Counter-Strike: Global Offensive, Defense Grid: The Awakening) közreműködésével készülő, kizárólag PC-re megjelenő multiplayer játékban a móka fele a zene, ez ugyanis a fegyverünk; a lüktető basszus vagy a zúzós gitárriffek pusztíthatják el ellenfeleinket, s ha igazán jók vagyunk, a sugárnyalábként megjelenő hangáradatot harmonizálhatjuk a háttér alapritmusával és a társaink saját hangjával, hogy könnyebben kerekedjünk ellenfeleink fölé.

A Chroma egy kaszt alapú, gyors tempójú játék, ahol a szerepkörök az általunk kedvelt játékstílust reprezentálják, a fegyverzet pedig a használó által preferált zenei stílust, így mindenféle szempontból személyre szabhatjuk avatarunkat. A csata kissé absztrakt pályákon folyik, mely, akárcsak a minket kísérő zene, változik: a meccsek bizonyos pontján találkozunk majd a Change Up pillanatokkal, mikor drámaian megváltozik az alaprajz, új magaslatokat hívva elő, vagy éppen korábbi fedezékeket tüntetve el.

A Chroma még nem kapott pontos megjelenési dátumot, de az alfatesztelés már megkezdődött, amire mellesleg bárki jelentkezhet, csupán fel kell iratkoznia a hivatalos oldalon -- bár a bejutás nem garantált.