Cities Unlimited: City Life 2, vagyis...A röpinterjú alanya Philippe Da Silva, a céghez nemrég került internetigazgató, akinek feladata a közösséggel való kapcsolattartás. Da Silva úr blogjában már elhintett korábban némi információkat, melyek a Societies kapcsán bukkantak fel. Ebben elmondta, hogy abszolút megérti az indulatokat, és erre adatai is vannak, hiszen a City Life vásárlói körében felmérést végeztek, melyre 30 ezer vevő válaszolt is. Az ő visszajelzéseikből is kitűnt, hogy a stílus szerelmesei mélységet és realizmust várnak el, valamint megfelelő mennyiségű tartalmat (épületek, látványosságok). A Deluxe verziót már e tanulságok alapján készítették el a beletömött száz új épülettel együtt. Érdekes az a tény is, hogy a válaszadók fele a City Life-ot könnyűnek, a másik fele nehéznek ítélte, és ez természetesen annak volt függvénye, hogy ki mennyire ismeri a városépítő műfajt. És bár a játékosoknak bejött a különböző kultúrák ötlete, sokaknak nem tetszettek az egymással ellentétes „fajok” között kialakuló konfliktusok, valamint azt is kifejtették, hogy amint a magasabb társadalmi rétegek a városba költöztek, az egész cucc harmatkönnyűvé vált. Nos, mindezen visszajelzések alapján álltak neki egy új, sokkal nagyobb költségvetésű projektnek, mely bár szellemileg a CL folytatása, ám a szignifikánsabb változások miatt egyelőre Cities Unlimited néven emlegetik.

Cities Unlimited: City Life 2, vagyis...A játékon 14 hónapja dolgoznak; Da Silva úr elmondása szerint a publikussá tett, és a hírembe applikált két kép a vadonatúj 3D-s motorral készült, minden grafikai opció bekapcsolásával (jelzem, első ránézésre nekem jobban tetszik, mint a Societies). A visszajelzések alapján a grafikai megjelenítés és a városmenedzselés a két sarokpont, utóbbit szeretnék a játékosok elvárásaihoz igazítani. Független stúdióként szabadon kísérletezhetnek a különféle ideákkal, megoldásokkal, nincs megkötve a kezük, ami fokozza a kreativitásukat. A játékban lesz nap/éj ciklus, mint a CL-ben, és épp tesztelik az időjárási hatásokat és katasztrófákat. Előbbinek ugye elsősorban grafikai, utóbbinak játékmenetbeli kihatásai vannak, és úgy vélik, mindkettő nagyszerű truváj lenne, így azon vannak, hogy implementálják ezeket a cuccba, de ez még nagyon képlékeny. Animációk terén is sokkal többet várhatunk, hogy minél nagyobb élvezet legyen „istenként” szemlélni városunkat: a gyalogosok, amikor találkoznak, megállnak beszélgetni, más éppen csak elugrik egy autó elől, a harmadik koma üvöltve fut a busz után, amelyről lemaradt.

Egyelőre sokkal több információt nem tudott megosztani velünk az igazgató úr. Elmondása szerint javában dolgozik a hivatalos weboldalon, mely október körül nyílhat meg; blogjában leírta, hogy a Web 2.0 technológia megérkezése ezen a területen is megváltoztatta az ipart, mely számíthat a közösségre, akik véleményeket formálnak, megfelelő eszközöket kapva új tartalmakkal bővítik a terméket, így ezekre is számíthatunk majd, hiszen a Deluxe verzió már tartalmazott ugye egy szerkesztőt.

Kíváncsian várom, mi lesz a dologból. Ha tényleg meghallgatták a srácok az „imákat”, akkor még akármi is kisülhet belőle, ráadásul grafikai téren továbbra sem kell szégyenkeznie. Az mindenestre az én számomra bír nem kevés jelentéstartalommal (és táplál némi reményt egyúttal), hogy a készítők szerint a játék címe minden más lehet, de City Life 2 semmiképp nem...