• Battle royale játékmóddal bővült a Civilization 6
  • A Red Death néven futó módban maximum 12 játékos küzdhet egymással
  • A cél pedig az ellenséges civilek megsemmisítése vagy elfogása

A Civilization 6 készítői pár napja már utaltak arra, hogy valami igazán nagy meglepetéssel készülnek a program többjátékos módjával kapcsolatban, nemrég pedig az is kiderült, hogy mire gondoltak: egy battle royale módra. Igaz, a nagy battle royale láz már alábbhagyott az elmúlt hónapokban, a Firaxisnál a jelek szerint úgy érezték, van még potenciál a műfajban, és igen korrekten át is ültették a zsáner alapjait a Civilization 6-ba.

civ-6-battle-royale-01.jpg

Az egyszerűen csak Red Death néven futó játékmódban összesen 12-en mérhetik össze a tudásukat, de vannak kisebb térképek is kevesebb embernek, illetve ha akarjuk, a gép vezérelte frakciókkal  is feltölthetjük a versenyzők listáját. Maga a játékmenet ugyanúgy körökre van osztva, mint a hagyományos Civilization 6-ban, itt azonban nem kell építkezéssel törődnünk: a sztori szerint ugyanis egy posztapokaliptikus világban járunk, így „csak” egy mobil egységekből összeálló nomád törzset kell terelgetnünk a térképen. A harcosok mellett azonban van egy civil konvojunk is: rájuk nagyon kell vigyáznunk, ugyanis ha kilövik vagy elkapják őket, automatikusan elveszítjük a meccset.

A Red Death játékmód a mai napon jelent meg, ráadásul teljesen ingyenes: aki rendelkezik a Civilization 6 egy példányával, automatikusan megkapja.